TTSO'da yeni yıl pastası kesildi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve meclis üyeleri tarafından yeni yıl pastası kesildi. TTSO’nun 2012 yılının son meclis toplantısında konuşan Başkan M. Suat Hacısal

TTSO'da yeni yıl pastası kesildi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve meclis üyeleri tarafından yeni yıl pastası kesildi. 

TTSO’nun 2012 yılının son meclis toplantısında konuşan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, yeni bir yıla girildiğini, bu yeni yılla ilgili değerlendirmelerin de 2012 yılından hareketle yapıldığını belirtti.
 
Dünyada yaşanan ekonomik daralmanın Türkiye’de bazı tedbirlerin alınmasını gerektirdiğini hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, kamu sektöründe olduğu gibi özel sektörde de temkinli olunması gereken bir yıla girildiğini söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, “Özel sektör olarak kamunun aldığı kararları dikkat almalıyız ancak bu tabloda üzerimize düşeni de yapmalıyız.
 
Öne çıkan sektörleri dikkate alarak yatırım yapabiliriz. Bölgemizde enerji sektörü öne çıkıyor, bunun yanında ihracat odaklı yatırımlar, teknolojik ürünler ve inovasyon, e-ticaret ve gıda sektörü gündemde olacaktır” dedi.
 
5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasası'nın yıl sonunda sona ereceğini hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, “Bizler bu teşvikin uzatılması için teşvik kapsamındaki 49 il birlikte çalışmalar yaptık. Ancak bakanlıklardan gelen yazılar maalesef olumsuz oldu. Ya biz bu yasayı anlamıyoruz ya da bu yazıları yazanlar anlamıyorlar. Yeni teşvik bizim beklentilerimizi karşılamıyor. Ancak önemli olan Sayın Başbakanımızın kararıdır, son özüdür. Bu anlamda ümidimizi kaybetmedik” diye konuştu.
 
Aralık ayı Meclis toplantısında, Yönetim Kurulu Üyesi, Sayman Adnan Sağlam tarafından 2012 yılı kesinleşmemiş bütçesi ve 2013 yılı tahmini bütçesiyle ilgili Meclise bilgi verildi. Sağlam, 2012 yıl sonunda 4 milyon 500 bin Lira olması beklenen bütçede artışa gittiklerini ve 2013 yılı bütçesini 5 milyon 408 bin Lira olarak belirlediklerini söyledi.
 
Sağlam’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada 2013 yılı bütçesi kabul edildi.
Toplantının ardından TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve meclis üyeleri tarafından yeni yıl pastası kesildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel