TTSO'da İŞ görüşüldü

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon'un kuzeyinde zengin ve büyük bir pazar bulunduğuna işaret ederek bu pazardan yararlanabilmek için Rus turistlerin bölgeye olan ilgisinin canlandırılmasının şart olduğunu söyledi. Var olan potansiyelin belli bir planlama dahil

TTSO'da İŞ görüşüldü

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon'un kuzeyinde zengin ve büyük bir pazar bulunduğuna işaret ederek bu pazardan yararlanabilmek için Rus turistlerin bölgeye olan ilgisinin canlandırılmasının şart olduğunu söyledi.

Var olan potansiyelin belli bir planlama dahilinde doğru kullanılması durumunda, Trabzon'un balıkçılıkta uluslararası piyasalarda daha etkin olabileceğini kaydeden Hacısalihoğlu Sümela Manastırı'nın ibadete açılmasının turizm hareketliliğini artırdığını belirtti.

Hacısalihoğlu, son yıllarda Arap ve İsrailli turistlerin de yayla turizmine olan ilgisinin giderek arttığını ifade ederek "Turizmde en büyük sıkıntı, Rus turistlerin eskisi gibi bölgeye gelmemesi" diye konuştu.

Hacısalihoğlu, bunun geçmişte yapılan ciddi yanlışlardan kaynaklandığını belirterek şunları söyledi: "Trabzon'un kuzeyi ekonomik açıdan zengin. Burada büyük bir pazar var. Eskiden Rusya ile yaptığımız ticaret sayesinde, ülkedeki ekonomik krizleri hissetmezdik. Ama ne zaman ki bu ticaret zayıfladı, krizleri hisseder olduk. Bu ilişkinin buradaki ayağını biz kestik. Bu durum bize büyük zarar verdi. Bu durumu Başbakana, bakanlara ilettik, TOBB bu işin üzerinde önemle duruyor ama sonuç değişmiyor. Gerek turizm

gerekse iş bağlantılarının iki ülke arasında geliştirilmesinde uçak seferleri çok önemli. Bunun için de çalışmalar yaptık, 2 ay seferler düzenledik ama sonuç istediğimiz gibi olmadı."

Trabzon'un gelişmesinde balıkçılığın da önemli bir yeri bulunduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Balıkçılık alanında geleceğe dönük denizlerimizin uluslararası piyasalarda daha etkin olacağını düşünüyorum. Ama bu konuda önemli adımlar atılmalı. Tesisleşmek şart. Var olan potansiyelimizi harekete geçirmeliyiz"

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de, Trabzon'da bulunmaktan memnun olduğunu belirterek İş Bankası'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel