TTSO'da ihracatçılara seminer

TTSO’da bugün saat 14.00’de Rusya Federasyonu ve Ukrayna Ülke masalarının ihracatçılara tanıtılması için seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan "Bilindiği üzere ülkemizin hem ekonomik hem de

TTSO'da ihracatçılara seminer

TTSO’da bugün saat 14.00’de Rusya Federasyonu ve Ukrayna Ülke masalarının ihracatçılara tanıtılması için seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan "Bilindiği üzere ülkemizin hem ekonomik hem de ticari politikalarında önemli bir konuma sahip olan Rusya Federasyonu, coğrafi yakınlığı nedeniyle özellikle bölgemizin en büyük ticaret partnerlerinden biri olup, bu ülkeye yapılan ihracat Karadeniz Bölgesi ekonomisini ayakta tutan en önemli faktörlerdendir.90’larda Sovyetler birliğinin dağılmasının ardından özellikle bölgemiz ihracatçılarının bu ülke ile kurduğu sıkı ilişkiler bugün Rusya Federasyonunun ülkemiz ihracatında 6. Sırada yer almasının temelini oluşturmuştur. Yer altı ve yerüstü kaynaklarıyla son derece zengin, kültürel ve ortak tüketim arkadaşlıklarımızın olduğu nüfus gücü ile Rusya Federasyonu Ülkemiz ve Bölgemiz açısından devasa bir ihraç pazarı konumu Bölgemize yakınlık avantajı sayesinde geçmişte olduğu gibi günümüzde de korumaktadır. Ukrayna ise 50 milyon nüfusu, yetişmiş insan gücü, zengin ham madde kaynakları ve bir çok sektördeki yeni yatırım ve modernizasyon ihtiyacı ile Türkiye’ye olan coğrafi yakınlığı dikkate alındığında Bölgemiz açısından önemli bir Pazar gücüne ve potansiyeline sahiptir. Bu potansiyelin dışında Ukrayna pazarı Türk İşadamları için her zaman caziptir, çünkü diğer bir çok Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine göre Ukrayna; Avrupa’ya yakınlığı, Pazar büyüklüğü, mevcut uluslar arası kuralların daha iyi işliyor olması, orta vadede iş potansiyelinin yüksekliği, özelleştirme sürecinin hızlanmış olması, gelişmiş bir sanayi alt yapıya ve iyi eğitilmiş bir iş gücüne sahip olması gibi özellikler taşımaktadır. ‘’ dedi.

Gürdoğan konuşmasında ayrıca; Ukrayna ve Rusya’nın önümüzdeki süreçte ki Türkiye’ye olan coğrafi yakınlık ve pek çok sektördeki ticaret ve yatırım imkanları ile ticaret yapmak isteyen Türk İşadamları açısından önemlerini koruyacağını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel