TTSO'da görev bölümü yapıldı!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu’nun Kasım ayı meclisinde önerdiği ve kabul edilen Tarım, Gıda, Balık ve Hayvancılık Komisyonu üyeleri toplanarak görev bölümü yaptı.Komisyon Başkanlığına Cesur Gerigelmez ve Komisyon Başkan Yardımcılığ

TTSO'da görev bölümü yapıldı!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu’nun Kasım ayı meclisinde önerdiği ve kabul edilen Tarım, Gıda, Balık ve Hayvancılık Komisyonu üyeleri toplanarak görev bölümü yaptı.
Komisyon Başkanlığına Cesur Gerigelmez ve Komisyon Başkan Yardımcılığına İlker Yıldırım seçildi. İsmail Öztürk, Erkut Çelebi, O. Selahattin Bektaş, Hamit İnan ve Cemil Yılmaz’da üye olarak komisyonda görev aldı. 7 kişiden oluşan komisyon toplantısına TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Ayşegül Katipoğlu da katıldı.
Komisyonun ilk toplantısına katılan Başkan M.Suat Hacısalihoğlu Tarım, Gıda, Balık ve Hayvancılık Komisyonu’nun yürüteceği çalışmaların Trabzon ve bölge için çok önemli olduğunu söyledi. Tarım ve balıkçılık yanı sıra kırsal kalkınmaya birçok destek sağlandığını ifade eden Hacısalihoğlu, “Bölgemizde katma değer yaratacak üretimlerin tüm dünya genelinde araştırılması ve bölgemizde uygulamaya geçirilmesi konusunda komisyonun çalışmalarda bulunmasını bekliyoruz. Özellikle kültür balıkçılığı üretiminde ciddi bir yurtdışı pazarı bulunmaktadır. Dünya genelinde balıkçılık sektöründe avlanmada azalma yaşanıyor, buna karşın yetiştiricilikte ise artış var. Ayrıca yetiştiriciliğe de devlet kilogram başına destek vermektedir. Bu sektördeki işletmelerimiz ile oda olarak yaptığımız ortak toplantılarda tespit ettiğimiz su ürünlerine yönelik soğuk hava deposu kurulması bölgemiz için büyük bir ihtiyaç. Komisyon bu yatırımın gerçekleşmesinde itici rol alabilir” dedi.
Tarım, Gıda, balık ve Hayvancılık sektörlerinde gelişmiş ülkelerdeki uygulamaların bölgemize taşınması gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu “ Bölgemizin çok zengin bir bitki örtüsü bulunmaktadır. Bölgeye özgü bitkilerin sanayiye hammadde olarak kazandırılması konusunda komisyonun çalışmalar yürütmesinde fayda görüyorum“ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel