TTSO üyelerine imkan kolaylığı!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, oda üyelerine daha ucuz enerji temini için çalışma başlattıklarını söyledi.Çoruh EDAŞ Şirket Koordinatörü Erdem Yılmaz ve AKSA Elektrik Toptan Satış A.Ş. Bölge Satış Sorumlusu Orçu

TTSO üyelerine imkan kolaylığı!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, oda üyelerine daha ucuz enerji temini için çalışma başlattıklarını söyledi.

Çoruh EDAŞ Şirket Koordinatörü Erdem Yılmaz ve AKSA Elektrik Toptan Satış A.Ş. Bölge Satış Sorumlusu Orçun Kutay, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na ziyarette bulundu. Ziyarette, TTSO üyelerinin enerjiyi daha ucuza temin edebilme imkanları konuşuldu.

 

AKSA Elektrik Toptan Satış A.Ş. Bölge Satış Sorumlusu Orçun Kutay, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) alınan lisans ile Aksa Elektrik Toptan Satış A.Ş.’nin piyasa düzenlemeleri dahilinde elektrik enerjisi ticareti yapmaya başladığını belirterek toptan satışın yanı sıra tedarik edilen elektriğin doğrudan serbest tüketicilere de sunulabildiğini söyledi. “AKSA Elektrik Toptan Satış A.Ş. olarak bölgemiz girişimcilerinin maliyete ilişkin girdiler bağlamında enerji kaleminin başat bir sıkıntı oluşturduğunun farkındayız” diyen Kutay, “Tarihi İpekyolu ticaret güzergâhının çok önemli bir durağını oluşturan ve tarihin bütün zamanlarında bir büyük liman-ticaret şehri olma özelliğini de kararlılıkla sürdüren Trabzon’umuzda bu misyonu onurla yükselten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli yönetici ve üyelerine enerjinin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreyle uyumlu bir şekilde sunumu noktasında katkı yapmak amacındayız” şeklinde konuştu.

EPDK’dan alınan Toptan Satış Lisansı kapsamında faaliyetlerinin tamamen devlet güvencesi altında devam ettiğini vurgulayan Kutay, “Bu bağlamda enerji sektörünün köklü ve güvenilir marka şirketlerinden AKSA Elektrik Toptan Satış A.Ş. olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının Sayın Başkanı ve yöneticilerini, bizi girişimcilerimizle buluşturmaya, işletme maliyetlerini asgari seviyelere indirmek ve buna bağlı olarak karlılıklarını arttırmak noktasında katkı yapabilmemizin yolunu açmalarını beklemekteyiz” diye konuştu.

Kutay, TTSO üyelerinin ucuz enerji kullanabilmelerinin şartlarını şu şekilde sıraladı:

“Yapılacak protokol ile TTSO üyesi işletmeler,yüzde 25’e kadar değişen oranlarda yapılacak indirimlerden yararlanabilecektir. Yıllık tüketimi en az 30 bin kwh, diğer bir deyişle aylık tüketimi 800 TL olan tüm üyeler bu imkandan yararlanacaktır. TTSO üyelerinin AKSA Elektrik Toptan Satış A.Ş. ile yapacakları anlaşma, TTSO ile Kazancı Holding arasında gerçekleşen protokol kapsamında olacaktır. TTSO üyelerinin AKSA Enerji’den elektrik almaya başlaması durumunda, mevcut şebeke altyapılarında herhangi bir ilave yada değişiklik yapmalarına gerek olmayacağı gibi iletim hatlarında, bakım ve onarım faaliyetlerinde ve fatura okuma işlemlerinde de değişiklik yaşanmayacaktır. Bu gibi konularda bölgemizdeki mevcut dağıtım şirketimizden hizmet almaya devam edeceklerdir; bununla beraber tüketilen miktardaki enerji için daha az bedel ödüyor olacaklardır. TTSO üyeleri, bu abone değişiklikleri için hiçbir masraf ödemeyeceklerdir.”

Enerjinin, işletme maliyetlerinde çok önemli bir girdi olduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, işletmelerin bu maliyetleri düşürmek için enerjiyi verimli kullanmak başta olmak üzere çeşitli yöntemler uyguladıklarını ve tasarrufa yöneldiklerini söyledi. Rekabetin her geçen gün daha da zorlaştığına dikkat çeken Hacısalihoğlu, TTSO Yönetimi olarak üyelerine avantaj sağlayıcı imkanları araştırdıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel