TTSO ile Macaristan arasında vize kolaylığı

Ankara'da Avrupa Birliği Bakanlığı’nda Macaristan ile vize mutabakatı zaptını Türk iş adamları ve 36 oda adına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu imzaladı.Türk işadamlarına yönelik Macaristan'dan vize kolaylığı uygulaması yü

TTSO ile Macaristan arasında vize kolaylığı

Ankara'da Avrupa Birliği Bakanlığı’nda Macaristan ile vize mutabakatı zaptını Türk iş adamları ve 36 oda adına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu imzaladı.

Türk işadamlarına yönelik Macaristan'dan vize kolaylığı uygulaması yürürlüğe girdi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da imzalanan mutabakat zaptıyla birlikte TTSO üyesi iş adamları Macaristan Büyükelçiliği'nden uzun süreli, çoklu girişli Schengen Vizesi alabilecek.

AB Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı törende Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Janos Hovari ve Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss arasında Macaristan ile ticareti geliştirmek ve kolaylaştırmak amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı’nda yapılan mutabakat töreninin akabinde oda üyesi iş adamlarına vize konusunda büyük kolaylık sağlanmış olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, iş dünyasının uzun süreden beri beklediği AB'yi vize kolaylığının Macaristan ile başladığını zamanla diğer ülkelere de yayılacağını belirterek "Bu bir adım. Ama önemli bir adım oldu. Türk İş Adamları AB ülkelerinde ticareti geliştirecektir" dedi.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Judos Hovari, "Türk vatandaşlarına birkaç yıl sonra vizesiz AB'ye seyahat etmesi öngörülmektedir. 3-4 yıl uzun bir zamandır. Bu zaman zarfında Türk işadamlarının, sporcuların, bilim insanların ve sanatçıların AB ülkelerine seyahatlerinin kolaylaştırılması AB için çok önemli. Macaristan, Türkiye ile ekonomik bağları teşvik etmek istiyor. İşadamlarına uzun süreli, çok giriş sağlayan vizeye ihtiyaç var" diye konuştu.

Mutabakat zaptın imzalanmasıyla birlikte Macaristan'dan Shengen Vizesi alırken daha basit bir başvuru yöntemiyle daha hızlı bir şekilde vize alınabilecek. Macaristan Hükümeti ve Macaristan'ın Türkiye Büyükelçiliği, vize konusunda Türk iş adamlarına kolaylaştırıcı bir formül geliştirdi. AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar, iş adamlarına kolaylık sağlayacak uygulama bugün itibaren yürürlüğe girdi. TTSO''dan alınacak referans mektubuyla Macaristan Büyükelçiliği'ne yapılacak vize başvurusunda iş adamlarına uzun süreli ve çok girişli vize verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler