TTSO ile KTÜ'nün ortak 16 projesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve KTÜ Teknokent İşbirliği ile düzenlenen “Tutelimden” proje yarışmasında formata uygun 16 proje başarılı bulundu.Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret

TTSO ile KTÜ'nün ortak 16 projesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve KTÜ Teknokent İşbirliği ile düzenlenen “Tutelimden” proje yarışmasında formata uygun 16 proje başarılı bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 16 projenin 100 üzerinden değerlendirildiği ve en yüksek puanın 77 puan ile “Dalga Enerjisi” projesine verildiğini söyledi. Projenin henüz dünyada ve ülkemizde yeni bir sektör olan dalga enerjisi alanında elektrik üretimini öngördüğünü vurgulayan Hacısalihoğlu, “Amacımız sanayi ve mühendislik sektöründeki işletmelerimizin sorunlarına üniversitedeki akademik kadrolar ile çözüm ürütmektir. Aynı zamanda yenilikçi iş fikirlerinin doğmasına öncülük yapmak ve teşvik etmektir. Tutelimden projesi ile üniversitemizde ticarileşebilecek projelerin hayata geçirilmesine caba harcıyoruz” dedi.

Proje çalışmalarına lisans ve lisansüstü öğrencileri, sanayiciler, akademisyenler ve girişimcilerin katıldığını ifade eden Hacısalihoğlu, sıralamada yer alan 16 yenilikçi projenin isimlerini şöyle açıkladı:

“Dalga Enerjisi, Elektrik Makinaları Testleri için Modüler Deney Seti Projesi, Güç Elektroniği Devreleri İçin Bilgisayar Destekli Modüler Deney Seti Geliştirilmesi, Güneş Enerjisiyle Elektrik Üretimi, Otomatik Kontrol Sistemleri Eğitimi İçin İnteraktif ve Modüler Deney Seti Geliştirilmesi, Mobil Temiz Enerji Evi, Bomba İmha Robotu, Kısa Mesaj Sistem Kontrolü, SOCIALTIC, Güneş Evi, Gözde, Parmak İzi Okuyuculu Öğrenci Tanıma, Yoklama ve Değerlendirme Sistemi, Web Tabanlı Eğitim, Eğitim İçerikleri Geliştirme, Optik Haberleşme Ar-Ge Laboratuvarı'nın Kurulması, Su ile Çalışan Katalitik ve Kampüs İçi Toplu Taşıma”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel