TTSO Başkanı Büyükelçi ile görüştü

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda Trabzon firmalarını Vietnam ekonomisi ve pazarı hakkında bilgilendirmek amacıyla 'Vietnam Ülke Tanıtım ve Ticari İşbirliği Toplantısı' gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında Trabzon’a gelen Vietnam Büyükelçiliği Ticaret

TTSO Başkanı Büyükelçi ile görüştü

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda Trabzon firmalarını Vietnam ekonomisi ve pazarı hakkında bilgilendirmek amacıyla 'Vietnam Ülke Tanıtım ve Ticari İşbirliği Toplantısı' gerçekleştirildi. 

Toplantı kapsamında Trabzon’a gelen Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Nguyen Tuan Quang ve Ticaret Ataşesi Tran Ngoc Ha, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Müşavir Quang, Türkiye ile Vietnam arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek bu kapsamda bilgilendirme toplantılarının yanı sıra Türkiye’deki çeşitli illerden Vietnam’a ticari geziler düzenlediklerini ve olumlu neticeler aldıklarını söyledi.

Trabzon ziyaretinde beklediğinden daha yüksek bir potansiyelle karşılaştığını ve bu durumun kendisini geleceğe dönük olarak umutlandırdığını dile getiren Quang, “Türkiye’den İzmit, İstanbul ve Bursa şehirleri, Vietnam ile çalışıyor. Trabzon’un da ülkemle çalışması arzumuzdur. Bunun için Trabzon’dayız. Trabzon ile de işbirliği yapmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Vietnam’ın özellikle savaş sonrasında, ekonomisinde ve uluslararası sisteme entegrasyonunda önemli aşamalar kaydettiğini belirten Quang, son yıllarda alınan kararlarla dünyanın en yüksek büyüme oranına sahip ülkelerinden birisi olduklarını ve bu oranın yüzde 7-8 oranında bulunduğunu kaydetti. Türkiye ile Vietnam arasındaki ticari ilişkiler hakkında bilgi veren Quang, 2011 yılında Vietnam’ın Türkiye’ye ihracatının 1 milyar doların üzerinde olduğunu, buna karşılık ithalatının ise 100 bin doların biraz üzerinde olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Vietnam’da 9 projesi, 68.8 milyon dolar kayıtlı ve 23.5 milyon dolar ödenmiş sermayesi bulunduğunu dile getiren Ticaret Müşaviri Quang, “Türkiye ile Vietnam arasındaki ticari işbirliğini geliştirerek var olan ticaret hacmini daha artırabiliriz. Biz sizlere ülkemizi ve ekonomisini tanıtmak, yeni işbirliği imkanlarını araştırmak için buradayız. Vietnam pazarını daha iyi tanımanız için sizleri ülkemize davet ediyoruz. Ayrıca merak ettiğiniz konularla ilgili büyükelçiliğimiz üzerinden sizlere her türlü yardımı yapmaya da hazırız” diye konuştu.

Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri ve Ataşesi’ni Trabzon’da görmekten mutlu olduğunu ifade eden TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kendisine bölge ekonomisi hakkında bilgi vererek Tarihi İpek Yolu’nun denize açılan kapısı olan Trabzon’dan yılda 96 farklı ülkeye bir milyar doları aşkın ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel