TSİAD Kadınlar günü için konuştu

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Genel sekreteri Recep Ergenç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamayla, tüm kadınların “Kadınlar Günü”nü kutladı. Ergenç, mesajında, kadınların toplumdaki siyasi, sosyal ve ekonomik statüsünün

TSİAD Kadınlar günü için konuştu

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Genel sekreteri Recep Ergenç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamayla, tüm kadınların “Kadınlar Günü”nü kutladı.

Ergenç, mesajında, kadınların toplumdaki siyasi, sosyal ve ekonomik statüsünün güçlenmesinin, toplumsal refah seviyesinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Ergenç, “Türkiye’nin ilerlemesi ve çağdaş bir ülke olmasının en temel meselelerinden biri olan kadın istihdamının artırılması için, hukuki düzenlemelerin, mali politikaların ve eğitim sisteminin geliştirilmesi konularında tüm ilgili kesimlerin somut adımlar için harekete geçilmesi gerekiyor” dedi.

Kadın istihdamına yönelik politika önerileri

Resmi rakamlara göre kadınların dörtte üçünün çalışmadığını, bunun AB’nın kadınların iş yaşamına en düşük katılım oranı olduğunu belirten Ergenç, bunun ise Türkiye’de  kat edilmesi gereken mesafeyi gösterdiğini vurguladı. Kadınların işgücüne katılımını arttırmak amacıyla aktif işgücü politikalarının güçlendirilmesi ve sanayi politikasıyla uyumlu hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Ergenç, şöyle konuştu:

“Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Ulusal İstihdam Stratejisi’nde kadının işgücüne katılım oranını artırmaya yönelik politikalar önerilmektedir. Bu politikaların başında,  kadınların çalışmasının fırsat maliyeti çocuk bakımı ve ulaşımın desteklenmesi ile evde iş ile yarı zamanlı işleri teşvik edici düzenlemeler yapılmalıdır. Diğer yandan çeşitli avantajlarla firmalar kadın istihdam etmeye teşvik edilmelidir. Orta ve uzun vadeli bir politika olarak, kızların eğitim düzeylerinin yükseltilmesi ve kadınların parlamentodaki temsilinin artırılması önem taşımaktadır.”

Recep Ergenç, kadın istihdamına yönelik politikaların, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının kadın temsilcilerinin katılımıyla hazırlanması gerektiğini belirtti.

“Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmeli”

Son yıllarda kadınların yaşam hakkını elinden alan şiddet ve cinayetlerde yaşanan artışa da dikkat çeken Ergenç şunları söyledi: “21. yüzyılı yaşadığımız şu günlerde kadınlar hala dayak yiyor, hor görülüyor, öldürülüyor. Son dönemde kadın cinayetlerinde yaşanan artış üzücü ve kabul edilemez boyutlardadır. Kadına yönelik şiddetin bir an önce önüne geçilmesi bu açıdan çok önemli. Bu konuda yasal sorumlular başta olmak üzere ilgili tüm tarafların üzerlerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmesini arzu ediyoruz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler