TSE ile RTEÜ arasında bir ilk

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı.RTEÜ’de gerçekleşen imza törenine TSE Başkanı Hulisi Şentürk, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, TSE yetkilileri ve üniversite senatosu

TSE ile RTEÜ arasında bir ilk

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

RTEÜ’de gerçekleşen imza törenine TSE Başkanı Hulisi Şentürk, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, TSE yetkilileri ve üniversite senatosu katıldı.
 
İmza töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TSE Başkanı Şentürk, anlaşmanın iki kurum açısından da önem taşıdığını belirterek, “Türk Standartları Enstitüsü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında bir iş birliği protokolü imzaladık.
 
Protokol kapsamında gerek üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin kalite ve uygunluk değerlendirmesi ile ilgili eğitimler almaları ve bu eğitimler kapsamında gerekli demetim sertifikalarını alabilmeleri. Gerek üniversitemizin laboratuar alt yapısından kurumumuzun faydalanması ve bu anlamda üniversitemize katkı sağlaması. Gerek üniversitemiz ile beraber standardizasyon anlamında iş birliği yapmak için geniş kapsamlı bir protokol imzaladık” dedi.
 
TÜRKİYE’DE BİR İLK
 
Şentürk, protokolün dışında iki kurum arasında Türkiye’de bir ilke imza atılarak standartların ve uygunluk değerlendirmelerinin ekonomiye katkısı alanında ortak bir proje hazırlanacağını da sözlerine ekleyerek, “Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi ile bir projeyi daha hayata geçireceğiz. Üniversitemiz ile Türk Standartları Enstitüsü beraber standartların ve uygunluk değerlendirmesinin ekonomiye katkısı konulu bir proje çalışması yapacağız.
 
Bu şekilde Türkiye’de bir ilke imza atmış olacağız. İnşallah bu iş birliği sanayicimizin gelişmesine Türkiye’nin ihracatta teknik engelleri aşmasına katkı sağlayacağı gibi gençlerimizin de istihdam imkanlarını arttıracak onların daha rahat ve üst seviyede iş bulmalarına ciddi anlamda katkı sağlayacaktır” dedi.
 
Prof. Dr. Yılmaz ise, “Üniversitemiz ile bu kurum arasında ki iş birliği şartlarına ve bunun hayata geçirilmesini burada görüştük. Mutabık kaldık. İnşallah her iki kurum ülkenin yararına güzel, hayırlı işlere imza atacaktır. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel