TS tarafından düzenlendi ilgi çoktu

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin Ulm şehrine yakın Markbronn kasabasında her yılki gibi bu sene de Ulm karadenizliler ve Trabzonspor derneği tarafından düzenlenen 12. Kadırga Yayla Şenliği büyük ilgi buldu. Dört gün süren yayla şenliğine Almanya,

TS tarafından düzenlendi ilgi çoktu

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin Ulm şehrine yakın Markbronn kasabasında her yılki gibi bu sene de Ulm karadenizliler ve Trabzonspor derneği tarafından düzenlenen 12. Kadırga Yayla Şenliği büyük ilgi buldu. Dört gün süren yayla şenliğine Almanya, Fransa, Isvicre ve Avusturya'nın bir çok şehrinden 20 bine yakın kişi katıldı.

Karadenizin tanılınan ünlü sanatçıları Zeynep Başkan, Herem, Adem Kodalak, Ömer Can, Mehmet Yilmaz, Cengiz Selimoğlu dört gün boyunca sabah saat 10'da başlayan ve gece yarısına kadar süren şenlikte Karadeniz türküleri ve horonla insanları coşdurdular. Ayrıca bu yılki etkinlikte spor sahasının dış cizgi sınırında 2 bin 700 kişi ile horon oynandı.

Şenlikte çeşitli standlarda sebze, balık, döner, hamur işi, tişört baskısı, Oyuncak gibi bir çok ürün ve hizmet sunuldu.

11 YAŞINDAKI ENGİNCAN İÇİN DOKU TİPLEME BAĞIŞ KAMPANYASI DÜZENLENDI

Alanın giriş kapısının yanında Alman ilik bağış bankası DKMS tarafından çadırlar kurularak 11 yaşındaki lösemi hastası Engincan ve dünyada diğer hastalar için doku tipleme bağış kampanyası düzenlendi. Sürekli sahnede anons yapıldı, kampanyaya bin 83 kişi doku bağışı yaptı, 2 bin euro da para toplandı.

Kampanya sorumlusu ve önderlik yapan Vahab Aslan, şenliğe katılıma rağmen toplanan miktarın az olduğunu söyledi.

Yardımseverlerin DKMS Bağış Hesabı 71 79 472, BLZ 730 611 91, VR-Bank Neu-UlmWeissenhorn eG Maddi ve manevi bağis yapmak veya lösemi hakkinda bilgi edinmek isteyenler www. dkms. de internet sayfasına girerek bilgi alabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel