TS-GS maçında darp iddiası

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi Okan Yılmaz, hafta sonu oynanan Trabzonspor-Galatasaray futbol müsabakası öncesinde stadyum içerisinde darp ve tehdit edildiği gerekçesiyle Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser Şaban Kahveci'den şikayet

TS-GS maçında darp iddiası

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi Okan Yılmaz, hafta sonu oynanan Trabzonspor-Galatasaray futbol müsabakası öncesinde stadyum içerisinde darp ve tehdit edildiği gerekçesiyle Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser Şaban Kahveci'den şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon Adliyesi’nde memur olarak görev yapan ve aynı zamanda Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Divan Kurulu üyesi olan Okan Yılmaz (23), Belediye Gençlik Meclisi üyeleri ile hafta sonu Hüseyin Avni Aker Stadyumu'na Trabzonspor-Galatasaray futbol müsabakasını izlemeye gitti. Yol tarafındaki kale arkası tribününe maçı izlemek için giren Yılmaz, ilk güvenlik kontrolünden geçtikten sonra 2. güvenlik kontrolünde fotoğraf makinesi ve şarjlı pilleri nedeniyle polis ekipleriyle sorun yaşadı. Kontrol noktasına çağrılan Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser Şaban Kahveci’ye adliye de memur olarak görev yaptığını ifade eden Yılmaz, “Çantamda fotoğraf makinem ve şarjlı piller var. Bu pillerle ve makineyle beni stada almayacaksanız, bunu size teslim ettiğimde nasıl geri alacağımı öğrenmek istiyorum. Eğer geri almam söz konusu değilse bari izin verin bunları stat dışına çağıracağım bir arkadaşıma teslim edeyim” dedi. Bunun üzerine görevli başkomiser Kahveci’nin “Başlarım senin piline seni polise teslim ederim, görürsün. Çık dışarı” dediğini iddia eden Yılmaz, darp edilerek stat dışına çıkarıldığını belirtti.


Okan Yılmaz, yaşanan olay sonrası maddi ve manevi zarara uğradığı iddiasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na başkomiser Şaban Kahveci hakkında “kasten yaralama, zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması, tehdit ve görevi kötüye kullanma” suçlarından şikayette bulundu. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'ndan kamera kayıtlarını resmi yazıyla isterken, olayla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca müfettiş görevlendirileceği ve görevli başkomiser hakkında idari soruşturma başlatılacağı öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel