Trafik kazalarına balık gözü ayna ile çözüm

Dağlık arazisi ve virajlı yolları nedeniyle sürücülerin güçlük yaşadığı Trabzon'da olası trafik kazalarının önüne geçmek için keskin virajlara balık gözü ayna yerleştirildi.Sürücü Durmuş: ''Virajlardaki kazalara önlem olarak aynaları koymuşlar, aynalar fa

Trafik kazalarına balık gözü ayna ile çözüm

Dağlık arazisi ve virajlı yolları nedeniyle sürücülerin güçlük yaşadığı Trabzon'da olası trafik kazalarının önüne geçmek için keskin virajlara balık gözü ayna yerleştirildi.Sürücü Durmuş: ''Virajlardaki kazalara önlem olarak aynaları koymuşlar, aynalar faydalı, karşıdan gelen aracı görmeyi sağlıyor'' 

Dağlık arazisi ve virajlı yolları nedeniyle sürücülerin güçlük yaşadığı Trabzon'da olası trafik kazalarının önüne geçmek için keskin virajlara balık gözü ayna yerleştirildi. Aynalar sayesinde yoldaki kör noktaları görebilme imkanı bulan sürücüler uygulamadan memnun. 
     
Trabzon Belediyesi, il genelinde dağlık ve engebeli arazi nedeniyle yollardaki kör noktalara trafik kazası riskine karşı ayna yerleştirdi. Uygulama kapsamında kent merkezindeki çok sayıda viraj, Boztepe-Çukurçayır yolu ile Maçka ilçesi Akarsu köyündeki keskin virajlar balık gözü ayna yerleştirilerek kaza riski azaltılmaya çalışıldı. 
     
Yollardaki virajın dönüş kısmına konulduğu için kör noktaların da sürücülerce görülmesine yardımcı olan aynayı fark eden sürücüler, kaza riski azaldığı için uygulamayı memnuniyetle karşıladı. 
     
Maçka ilçesi Akarsu köyünde oturan sürücü Ali Durmuş, virajlı yollarda araç kullanmanın zor olduğunu ifade ederek, ''Virajlarda sürücüler trafik kurallarına göre hareket etmediği için kaza riski artıyor'' dedi. 
     
Virajlara yerleştirilen aynaların kaza riskini azalttığını dile getiren Durmuş, ''Virajlardaki kazalara önlem olarak aynaları koymuşlar. Aynalar faydalı, karşıdan gelen aracı görmeyi sağlıyor fakat aynanın varlığını hissedenler için. Hissetmeyenler için fark eden bir durum yok'' diye konuştu. 
     
Kent merkezindeki Çukurçayır semtinde oturan sürücü Köksal Karali, evine giden yola da büyük bir balık gözü ayna konulduğunu belirterek, ''Yolumuz çok virajlı. Buradaki ayna fark edilmiyor. Yolumuzda çizgi olmadığı için öncelik hakkı kimde belli değil'' ifadesini kullandı. 
     
     -''Sürücüler birbirine saygılı olmalı''- 
     
   
Kazaların önlenmesi için sürücülerin trafik kurallarına uyması ve karşısındakine saygılı davranmasının çok önemli olduğunu dile getiren Karali, ''Aynadan ziyade sürücülerin virajlarda öncelikle dikkatli ve yavaş gitmesi ve birbirine saygılı olması lazım. Arabanın gücüne, kuvvetine, markasına göre değil de yol hakkına, geçiş üstünlüğüne göre gidilirse mesele zaten kalmıyor'' şeklinde konuştu. 
     
Boztepe'de oturan sürücü Güner Alpay, evinin bulunduğu güzergahtaki virajlara ayna konulduğuna işaret ederek, ''Yollarımız çok kötü, virajlı yokuş ve dar. Karadeniz'de birçok yerde yollar virajlı. Evime giderken sürekli bu yoldan geçiyorum, aynayı ilk defa görüyorum. Uygulama kentin farklı yerlerinde var ama kesin çözüm değil'' ifadesini kullandı. 
     
Sürücü Hüseyin Tonyalı da virajlara ayna konulmasının aynayı fark eden sürücülere yardımcı olduğuna işaret ederek, ''Aynayı ilk defa gördüm. Farkında olanlar için güzel bir uygulama'' dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel