Trabzon'un yeni Belediye Başkanı!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Trabzon Belediye Başkanlığı makamına temsili olarak Ülkü İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Behiye Okur otururken, Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Muhammet Mücahit Erol da Vali Dr. Recep

Trabzon'un yeni Belediye Başkanı!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Trabzon Belediye Başkanlığı makamına temsili olarak Ülkü İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Behiye Okur otururken, Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Muhammet Mücahit Erol da Vali Dr. Recep Kızılcık’ın makamına oturdu.

Temsili olarak başkanlık koltuğuna oturmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Okur, "Okulumuzun bazı eksikliklerinin giderilmesini istiyorum. Öncelikle okulumuzun önüne bank koyulmasını istiyorum. Ayrıca çocuklar için oyun yapılan oyun alanlarının çoğaltılmasını istiyorum. Son olarak okulumuzun bahçesi belediye ekipleri tarafından beton dökülmüştü teşekkür ediyorum. Kalan arka bahçenin de betonlaşmasını istiyorum" dedi.

Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aksoy ise "Makama da çok güzel yakıştı bizler sizlerin çok daha güzel hizmetler yapacağınızı umuyoruz. Aynı zamanda emirlerinizi de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sembolik olarak valilik makamına oturan Muhammet Mücahit Erol, Trabzon’un ulaşım, işsizlik ve turizm altyapısı konusundaki bir takım eksiklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon hakkında yapılması gerekenleri sıralayan Muhammet Mücahit Erol, “Trabzon’umuz tarihi ve kültürel açıdan son derece zengindir. Şehrimizin ulaşımını daha da geliştirmemiz lazım. Trabzon Barosu’ndan hastaneye kadar raylı alt geçit sistemi oluşturulmalı. Trabzon kaldırımları araçlar tarafından işgal ediliyor. Bu konuda belediyenin çalışma yapmasını istiyorum. Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları tanıtımına da özen gösterilmesi lazım. Trabzon’da işsizlik önemli bir sorun. Bu sorunun giderilmesi içinde acil çalışmalar yapılmalı” şeklinde konuştu.

Trabzon’daki trafik sorununun çözümü için çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Kızılcık, “Otopark sorunu Trabzon’un en ciddi sorunlarından bir tanesidir. Vatandaşlarımız araçlarını gelişi güzel yollara park etmektedir. Otoparkların sayılarının arttırılması için belediyemizin önemli çalışmaları var. Bu projeler hayata geçirildiğinde ümit ediyorum bu sorunda giderilmiş olacaktır” diye konuştu.

Muhammet Mücahit Erol’un işsizlik konusundaki sözlerinin üzerinde durulması gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık, “Sochi limanının kapatılmasıyla birlikte buradan kalkan gemi seferleri iptal edildi. Biran önce bu konuda Trabzon’un tüm dinamiklerinin bir araya gelerek, bu seferlerin tekrar başlatılması gerekiyor. Gemilerin Samsun’a gittiği için 2 bin ile 3 bin arasında istihdam oraya kaymış durumda. Trabzon’un tüm dinamiklerinin bir araya gelerek diğer sorunları bir kenara koyup bu istihdam sorununa çözüm üretmesi gerekiyor. Biz sizlerin daha katma değeri yüksek işlerde çalışmanız için organize sanayi bölgeleri oluşturuyoruz. Bu alanda çok önemli gelişmeler var” açıklamasını yaptı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler