Trabzon'un yeni Adliye Sarayı hizmete giriyor

Trabzon’un Yomra İlçesi Kaşüstü Beldesi’nde inşa edilen yeni Adliye Sarayı bitirilme aşamasına geldi.Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak olan yeni Adliye Sarayı’nda incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, adliyeye ulaşımı sağlayacak olan yolun da en kısa zam

Trabzon'un yeni Adliye Sarayı hizmete giriyor

Trabzon’un Yomra İlçesi Kaşüstü Beldesi’nde inşa edilen yeni Adliye Sarayı bitirilme aşamasına geldi.

Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak olan yeni Adliye Sarayı’nda incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, adliyeye ulaşımı sağlayacak olan yolun da en kısa zamanda bitirilerek binanın hizmete açılacağını söyledi.
               
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yeni Adliye Sarayı’nde ulaşımı ve giriş çıkışları sağlayacak olanyol ile bina çevre düzenlemesi çalışmalarıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam ve beraberindekilerle incelemelerde bulundu.
               
Adliye Sarayı’nın çevresini gezen Vali Kızılcık, “Yapımı son aşamasına gelen Trabzon Adliye Sarayı’nın ulaşımını en kolay nasıl sağlayabiliriz diye bugün belediye başkanımız ve başsavcımızla buraya geldik. Yeni Adliye Binamıza ulaşacak yolların her iki taraftan da yapılması gerekiyor. Bölgemize hizmet edecek olan yeni Adliye binamızda Bölge İdare Mahkemesi başta olmak üzere adliyemizin tüm mahkemeleri yer alacak. Tabi bu bakımdan son derece yoğun insan akışının yaşanacağı bir gerçek. Bu yüzden bu yoğunluğu kaldıracak ulaşımı da sağlamamız gerekiyor. Ulaşımı kolaylaştırıp, bu modern binaya yakışır, vatandaşlarımıza yaraşır bir yol ve çevre düzenlemesi yapmamız gerekiyor. Yeni bina hizmete girmeden önce bu çalışmaları tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
               
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “İl Özel İdaremiz başta olmak üzere Kaşüstü belediyemizin ve Trabzon Büyükşehir belediyemizin birlikteliği ile yol problemini halletmek için buradayız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi. Başsavcı Adem Kul da, Adliye Binası’nın yapımına katkı verenlere teşekkür ederek, “Sayın valimize, belediye başkanımıza buranın lojistik sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel