Trabzon'un umut yıldızları parlıyor!

Risk altında bulunan ve herhangi bir nedenle olumsuz şartlarla karşı karşıya kalabilecek çocuklarımızın bu tür olumsuz şartlardan, zararlı alışkanlıklardan korunmasını, topluma yararlı bireyler olabilmeleri yolunda geliştirilmiş bir proje olan Umut Yıldız

Trabzon'un umut yıldızları parlıyor!
Risk altında bulunan ve herhangi bir nedenle olumsuz şartlarla karşı karşıya kalabilecek çocuklarımızın bu tür olumsuz şartlardan, zararlı alışkanlıklardan korunmasını, topluma yararlı bireyler olabilmeleri yolunda geliştirilmiş bir proje olan Umut Yıldızı projesi sertifika töreni yapıldı.
 
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, İşkur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan  ‘Umut Yıldızı’ projesi kapsamında açılan servis elemanı yetiştirme kursu sertifika töreni Vali Öz’ün katılımıyla gerçekleştirildi.
 
 
Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sertifika törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İşkur İl Müdürü Mustafa Sezgin, Halk Eğitim Müdür Vekili Mustafa Karaosmanoğlu kursiyerler ve aileleri katıldı.
 
Burada bir konuşma yapan Vali Öz, “Çok anlamlı bir proje için bir kez daha bir araya geldik. Toplum olarak çare bulmamız gereken bu alana hep beraber eğilip, geleceğimiz olan gençlerimizi hep beraber kazanacağız.
 
İnsan hayatının her evresinde bazı doğrulamalara, düzeltmelere ihtiyaç olabilir. İşte bu gençlerimiz bu ihtiyacı hissetiler. Onlar için kurumlarımız bir araya geldi ve geleceğe yönelik güzel bir yol haritası oluşturdu. Mesleklerini edindiler, altın bileziklerini taktılar. Önümüzdeki dönemde de yine kurumlarımız, odalarımız ve işverenlerimizin işbirliği ile bu gençlerimizi en fazla ihtiyaç alanlardan biri olan hizmet sektöründe çalıştıracağız. 
 
Proje kapsamında sertifika alarak iş imkanına kavuşan bu gençlerimiz kendilerinden sonra gelecek olan nesillere ve gençlere de örnek olacaklar. Projenin isminde olduğu gibi umut yıldızlarının parladığını görüyoruz. O yıldızı hep beraber söndürmeden yolumuza devam edeceğiz. Yeni yıldızlar parlatacağız ve bu tür çalışmalarımızda onlardan her zaman destek alacağız. Çünkü bu işin lokomotifi onlardır. Projede yer alan herkese teşekkür ediyorum. Güzel yarınları, kalkınmış ve gelişmiş Trabzon’u hep beraber sırtlayacağız” dedi.
 
Halk Eğitim Müdür Vekili Mustafa Karaosmanoğlu, ise, “288 saatlik kurs ile öğrencilerimizi hayata hazırlama, toplumla birlikte yaşama kültürü, paylaşma ve ailelerine katkı sağlamayı amaçladık” dedi.
 
Sertifika alan kursiyerler ise, “Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Proje başlangıcından beri bizimle ilgilendiler, bizleri topluma katmaya çalıştılar. Artık toplumda bir yerimiz var. Çok mutluyuz” dedi. 
 
Törende Vali Öz ve proje paydaşları tarafından projeye katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel