Trabzon'un ulaşım sorununa neşter vuruluyor!

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkan Vekili İsmail Hakkı Çobanoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, Trabzon Şoförler Odası Başkanı Turan Altuntaş ve Trabzon şoförler odası yönetim kurul

Trabzon'un ulaşım sorununa neşter vuruluyor!

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkan Vekili İsmail Hakkı Çobanoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, Trabzon Şoförler Odası Başkanı Turan Altuntaş ve Trabzon şoförler odası yönetim kurulu üyeleri şehrin ulaşım sorunun çözümü noktasında oluşturulan UKOME için bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi İl Trafik Komisyonu yetkilerini yeni kurulan Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) ne devrettiğini belirten Çobanoğlu “Ulaşım sorunlarına neşter vurmak ve çözüm üretmek için birlikte hareket edeceğiz” dedi.  

TESOB OLARAK DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ

Şehrin trafik sorunları noktasında Trabzon esnafının her alanda güç birliği yaparak dayanışma içinde olacağını belirten TESOB Başkan Vekili Çobanoğlu “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Ulaşım Koordinasyon Merkezi kurulunda TESOB’u temsilen Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altıntaş üye olarak yer almıştır. Üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğimiz kamuoyuna duyururuz” şeklinde konuştu.

ŞEHRİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ ULAŞIM

Altuntaş UKOME ile ilgili yaptığı açıklamada "İl Trafik Komisyonu bir anlamda UKOME yani Ulaşım Koordinasyon Merkezi olmuştur. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu İl Trafik Komisyonu yetkilerini Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne vermektedir. Ulaşım Koordinasyon Merkezi trafik hizmetlerini planlama, koordinasyon ve güzergâh belirlemesi ile taksi, dolmuş ve servis araçlarının durak ve araç park yerleri ile sayılarının tespitini yapar. Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından toplu taşıma ile ilgili alınan kararlar belediyeler ve bütün kurum ve kuruluşlarıyla ilgili bağlayıcıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel