Trabzon'un temiz havası kalmadı

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Hava kirliliği S.O.S vermeye başladı. Sabahın erken saatleri ile akşam saatlerinde yanan kaloriferler kentte yaşanmaz hale gelmesine neden oluyor. Neredeyse temiz havanın bu saatlerde kalmadığı Trabzon’da yetkililerin önl

Trabzon'un temiz havası kalmadı

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Hava kirliliği S.O.S vermeye başladı. Sabahın erken saatleri ile akşam saatlerinde yanan kaloriferler kentte yaşanmaz hale gelmesine neden oluyor. Neredeyse temiz havanın bu saatlerde kalmadığı Trabzon’da yetkililerin önlem almaması ise durumu daha da vahimleştiriyor. Saat 07:00 ile 10:00 ve 17:00 ile 21:00 saatlerinde Trabzon üzerine kara bulut gibi serpilen duman yaşamsal oksijeninde kalitesini düşürüyor.

ANALİZ İSTASYONU DURUMU VAHİM DEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Hava İzleme raporlarına özellikle Ortahisar İlçesinde temiz oksijenin neredeyse kalmama noktasına geldiği yansıdı. Trabzon’da havayı kontrol eden iki tane analiz merkezi bulunuyor. Trabzon Valiliği bahçesinde duran gözlem analiz merkezinin raporunda hava kirliliğinin 119’a yükseldiği ve buna neden olan etkenlerin ise; kömür yakıtlarının çoğunlukta olduğu verilerine yansıdı.

MEYDAN VE CİVARINDA TEMİZ HAVA YOK

Diğer analiz merkezi ise krizin daha büyük olduğu sabah saatlerinde raporladı. Atatürk alanında bulunan cihazın sabah verdiği verilerde Meydan ve civarında neredeyse hiç temiz hava kalmadığını rapor etti. 137’nin üzerinde kirliliği gösteren analiz istasyonunda havayı kirleten etkenlerin yine bacalardan çıkan dumanların etkisi olduğu gözlemlendi.

Haber : Şükrü Üçüncü

1-156.jpg

2-042.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel