Trabzon'un tarihi eserleri oraya gidiyor

Trabzon'dan ve Türkiye'nin değişik illerinden toplanan tarihi eserler Batman Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü öğrencileri tarafından toplandı ve restore edilerek sergilendi.Bölümde çalışan yaklaşık 192 öğrenci, Batman ve ilçelerden

Trabzon'un tarihi eserleri oraya gidiyor

Trabzon'dan ve Türkiye'nin değişik illerinden toplanan tarihi eserler Batman Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü öğrencileri tarafından toplandı ve restore edilerek sergilendi.

Bölümde çalışan yaklaşık 192 öğrenci, Batman ve ilçelerden, çevre illerden ve köylerden kendilerine getirilen organik, yazma eser, metal ve cam, ahşap, mozaik, seramik ve analiz gibi yaklaşık iki asırlık tarihi eserleri laboratuarlarda restore ediyor.

Öğrenciler, restore ettikleri eserleri, halkın görebilmesi için sergiliyor. Öğretim Görevlisi Azeri Raksana Hasanova, "2013-2014 eğitim yılı içerisinde 400'e yakın etnografik eser Batman Üniversitesi bölümü olarak toplandı. Kozluk'tan, Hasankeyf, Hatay'dan, Hakkâri'den, Diyarbakır'dan, Mardin'den, Trabzon, İstanbul gibi illerden eserler toplanılarak geldi ve laboratuarımızda 30'a yakın öğrencimizle 6 ay süresince eserlerin restorasyon çalışmaları yaptırıldıktan sonra bir sergiyle ziyaretçilerimize sunuldu. Bu eserlerimizin en eskilerinden ahşap sandıklarımız 100 yıllık, halı ve kilimlerimiz 150 yıllık ve en çok sergimize ün veren 150-160 yıllık Osmanlı tapuları onarılarak sergide ziyaretçilerimize sunuldu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler