Trabzon'un suyu içilir mi?

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü, 2010 yılı içerisinde Trabzon'da tüketime arz edilen içme ve kullanma sularında kurşun, selenyum ve arsenik değerlerinin sınır değerlerinin üzerinde tespit edilmediği gibi diğer kimyasal parametrelerde de sınır değerlerini aşan sonuç olmadığını bildirdi.

Trabzon'un suyu içilir mi?

Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın kuruluşlarının haberlerinde yer alan 'arsenik değerleri sınırda', 'Trabzon'un suları sınırda' gibi başlıklı yazıların, yanlış anlaşılmalara meydan verdiği belirtildi.

İl dahilinde tüm belediyelik alanlar ve kırsal kesimin büyük bölümünde içme ve kullanma sularının İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik kriterlerine göre izlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Alınan örnekler, içlerinde selenyum, kurşun ve arseniğin de bulunduğu 42 kimyasal parametre dahilinde analiz edilmektedir. Yapılan analizler doğrultusunda, 2010 yılı içerisinde ilimizde tüketime arz edilen içme ve kullanma sularında kurşun, selenyum ve arsenik değerleri sınır değerlerinin üzerinde tespit edilmediği gibi, diğer kimyasal parametrelerde de sınır değerlerini aşan sonuç yoktur. İlimiz içme ve kullanma sularında kurşun, arsenik, selenyum ve diğer tüm parametrelerde yapılan analiz sonuçları Sağlık Müdürlüğünün internet sayfasında düzenli olarak yayınlanmaktadır.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel