Trabzon'un su kaynağı kuruyor!

 Trabzon’un içme suyu ihtiyacını karşılayan Atasu Barajı’nda geçtiğimiz yıl bu aylarda yüzde 70 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 55’lere geriledi.Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sabah saatlerinde Atasu Barajı'nda incelemelerde bulund

Trabzon'un su kaynağı kuruyor!

 Trabzon’un içme suyu ihtiyacını karşılayan Atasu Barajı’nda geçtiğimiz yıl bu aylarda yüzde 70 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 55’lere geriledi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sabah saatlerinde Atasu Barajı'nda incelemelerde bulundu. Barajdaki toplam derinliğin 110 metre olduğunu ve su seviyesinin 86 metre civarında olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, yağış oranları olarak Trabzon’da geçen yıllara göre daha az yağış olduğunu kaydetti.

Gümrükçüoğlu, “Dolayısıyla kuraklık var sayılabilir. Ama bizim bugün Trabzon ve çevresinin suyunu vermiş olduğumuz Atasu Barajı'nın önündeyiz. Atasu Barajımızın bu mevsimde doluluk oranı geçtiğimiz yıllarda yüzde 65-70 civarında idi şuanda da yüzde 55’dir. Diğer illere göre önemli kuraklık beklememekteyiz. Su ihtiyacında herhangi bir aksamanın olmayacağını takip etmekteyiz. Şuanda Atasu Barajımızdaki toplam derinlik 110 metredir. Şuanda bulunduğumuz seviye 86 metre civarındadır. Elimizde önemli bir kapasitemiz mevcuttur. Bilindiği Atasu Barajı Şimşirli ve Galyan derelerinden beslenmektedir. Şuanda o derelerimizin barajımızı desteklemesi sürmektedir” dedi.


Atasu Barajı’ndaki yaşanabilecek bir sorunun ardından Değirmendere suyundan yararlanılabileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Atasu Barajında herhangi bir tadilat inşaatı gerektiğinde bile bu zamana kadar ki dönemlerde buradaki suyu şehre vermeyi bırakıp ondan önceki dönemlerdeki Değirmendere suyumuzdan şehre vermeyi sürdürdüğümüz dönemlerde olmuştur. Bu münasebetle herhangi bir sıkıntının Atasu Barajı'nda olması halinde bile Değirmendere ana suyumuzu Esiroğlu’ndaki arıtma tesislerinden geçirerek her zamanki gibi şehre vermemiz mümkün olabilir” şeklinde konuştu.


Karayollarının Kutlugün mevkiinde yürüttüğü yol genişletmesi nedeni ile su ana isale hattının deplase edilmesi çalışmalarını ile ilgili Başkan Gümrükçüoğlu, “Karayolları ekipleri ile Trabzon Belediyesi Su kanalizasyon ekipleri ortak bir çalışmayı yüklenici firma ile sürdürmektedir. Dün gece geç saatlerde bende çalışmaları yerinde inceledim. Bu çalışmalarının beklenilen süreden daha kısa zamanda halledileceğini belirtmek isterim. Şehre suyun verilmesinden 4 gün değil, 2 günlük bir süre zarfında planlanan ve yoğun bir çalışmanın sürdüğü işlemin bugün öğle saatlerinde tamamlanması beklemekteyiz. Bugün akşam saatlerinde şehre tekrar su verilecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler