Trabzon'un sorunlarını anlattı!

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Merkez İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Trabzon’u masaya yatırdı.Başkan Yılmaz röportajda 61 projeden, Barış sürecine kadar tüm konuların detayına inerek gündemi değerlendirdi. Yerel seçimlerden de zaferle çıkacaklarını belir

Trabzon'un sorunlarını anlattı!

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Merkez İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Trabzon’u masaya yatırdı.

Başkan Yılmaz röportajda 61 projeden, Barış sürecine kadar tüm konuların detayına inerek gündemi değerlendirdi. Yerel seçimlerden de zaferle çıkacaklarını belirten Başkan Yılmaz, Trabzon’un eksiklerini ve yapılması gereken projeleri anlattı.

Trabzon için son dönemde sizce yapılması gereken ve yapılmayanlar nelerdir?

En önemli vaatlerini gerçekleştirmediler

Mehmet Yılmaz: “61 proje açıklanmıştı ve Trabzon’u otuz yıl garantisini vermişti geleceğe yönelik, 61 proje adı altında da bazı başlıklar oluşturmuştu. Tabi biz bunları takip ettik, sayın belediye başkanımız 61 projenin içinde tabi ki yapabildikleri vardır, kötü niyetli de ortaya çıkmamıştır ama Trabzon insanına sanki biraz umut vaat ettiler gibi geliyor bana. Mesela bunlardan bir tanesi teleferikti. Teleferik dediler teleferiği rafa kaldırdılar, güney çevre yolu dediler güney çevre yolunu hiçbir şekilde hiçbir şekilde tek kelime konuşulmadı. Biz zaten MHP olarak her zaman Güney Çevre Yolu’na destek vermiştik, olsun istedik ama daha sonra Güney Çevre Yolu’nu kanun bulvarına çevirdiler. Kanuni Bulvarı’nın Trabzon’a pek bir şey katabileceğini sanmıyorum.”

Vaat edilen projeler arasında en önemli eksik sizce hangisidir?

Çömlekçi dönüşümü nerede?

Mehmet Yılmaz: “2009’da kentsel dönüşüm Çömlekçi dediler hala Çömlekçi için bir çivi çakılmadığını görüyoruz. Çömlekçi’ de bir kentsel dönüşüm yapılacaksa vatandaşı mağdur etmeden bir an önce yapmak lazım yani Çömlekçi eğer kentsel dönüşüme alınmışsa öyle söylüyorlar, buradaki insanlar dükkanlarını kiraya veremiyorlar, evlerini kiraya veremiyorlar ve vatandaş baya baya mağdur edilmeye başlandı ve bu bizi üzüyor.”

Erdoğdu yolu karayolunundur

Mehmet Yılmaz: “Sayın belediye başkanımız Erdoğdu yolunu 61 projeye sokuyor. Erdoğdu yolunun 61 proje ile hiçbir alakası yoktur, bu bir gerçektir. Halkımızı bu konuda kandırmaya gerek yok ki Erdoğdu yolunun istimlağı ve genişletilmesi MHP’nin döneminde yapılmıştır. Yani projelendirmek, ortaya koymak, kredilendirmek MHP’nin döneminde yapılmıştır. O dönemde sayın bayındırlık bakanımız Koray Bey’di ve yine bizim diye biz yapıyoruz diye ele aldıkları bir Akyazı projesi var.”

Kadınlara Özel Alanlar Yapılmalıdır

Mehmet Yılmaz: “Bir şeyler yapılmış mıdır diye sorarsak? Yapılmıştır. Mesela kadınlar için proje üretmişlerdir ama mesela ben yine belediye başkanıma çağrıda bulunmuştum AKP ilçe başkanlarına ısrarla bunu söyledim dedim ki: Trabzon’da kadınlarımız merkeze indikleri zaman çoluk çocuk oturabilecek oldukları, besleyebilecek oldukları bir alanı olsun veya bir hanımefendi merkeze indiğinde rahatça gidebilecekleri bir lavoba olsun. Ben dedim ki belediyenin imkanları ile bir yer açılsın burada hem çocuk emzirme üst baş değişme hem de annenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir yeri olsun dedik. Galiba proje bizden çıkıyor diye aldırış etmediler ama biz belediyeyi aldığımızda ilk işimiz bu olacaktır.”

Akyazı projesi ve şehrin beklediği doğalgaz konusunda neler yapılmalı? - Haberin Devamı diğer sayfada - 

Akyazı’nın Belediyeyle Ne Alakası Var

Mehmet Yılmaz: “Akyazı’nın belediye ile ne alakası var, belediyeyi hiç ilgilendirmeyen bir konu. Akyazı’yı yapacağına belediyenin yapması gereken doğalgazı Trabzon’a getirmelidirler. Fakat açıklamalara baktığımız da doğalgaz en son 2010 yılında bitecek dediler yıl 2013 oldu yine tamamlanmadı ve şimdi de 2014’te diyorlar. Ben iddia ile konuşuyorum 2014’te doğalgazın mahallelere ulaşma şansı yok. Çünkü şuana kadar rahat ulaşacakları, kazı yapabilecekleri 7-8 mahalle yaptılar. Yani belediye asli görevini yapmalı ve hükümetlerin, bakanlıkların yaptıkları şehirleri belediye ben yaptım diye üslenmemesi lazım, gerçekçi olması lazım. Sayın belediye başkanımız şöyle diyor: ben gittim, takip ettim, yaptım, yaptırttım diyor. Peki siz takip etmiyor olsaydınız hükümetinizin Trabzon’a bakışı sert mi olacaktı yani biz buraya yatırım yapmıyoruz, yapmayacağız mı diyecekti onu merak ediyorum, sayın başkana sormak lazım.”

Trabzon halkından size şikayetler geliyor mu?

‘İstediğinizi yapamazsınız’

Mehmet Yılmaz: “En üzücü şeylerden bir tanesi de Trabzon belediyesi önüne gelen her yeri otoparka çevirdi ve vatandaşın dükkanının önünü kapattı, insanlar yaya geçidinde iyice zorlanmaya başladı. Açık alanda otoparkların olması normaldir fakat Gazipaşa’da otoparkların olması anormaldir. Çünkü insanlar oraya onlarca kira parası veriyor ve bu insanların dükkanlarının önünü kesmeye kimsenin hakkı yoktur. Yani kralcılık oynamaya, biz yaparız olur, her şey bizden yana, kimse de bizi şikayet edemez, şikayet etse de her şey bizden yana tavrı hiç hoş değil. Vatandaşlar bize gelip ne oluyor? Nedir bu? Bir açıklama yapın diyorlar ve bizde yapıyoruz, söylüyoruz, her oluşturduğumuz imkanları söylüyoruz. Biz bu ülkede padişahız,  biz ne dersek o olur, %60 halk bizi seçti o zaman biz her şeyi yaparız mantığı çok yanlış. Çünkü insanlar size oy verirken her şeyi yapın diye oy vermedi.”

Ayasofya Müzesi’nin cami olma konusundaki görüşleriniz nedir?

Ayasofya için imza toplamıştık

Mehmet Yılmaz: “1997 yılında Ayasofya Müzesi’ni ziyaret edeceklerin de ben yönetimde iken çok sert tepkiler gösterdik. Yani biz o dönemde bura da cami olsun demiştik. Bundan yaklaşık bir sene önce de HAS Parti ilçe başkanı Cemal Yıldız ile beraber bunun imza kampanyasını düzenlemiştik. Daha doğrusu başkan Cemal Yıldız başlatmıştı biz de onlara destek vermiştik cami olarak ibadete açılması için. Şunu söyleyebilir insanlar yani cami kıtlığımı var da cami yapılsın? Hayır, tabi de Ayasofya’da cami var ama Ayasofya denilen o müze cami değil de camiden ziya de bir güç savaşıdır, yani Hıristiyanlar oraya bir haç dikmek istiyor, bizde diyoruz ki hayır buraya bir haç dikilmesine etmeyiz onun için cami olmasını istiyoruz.”

Eğer Belediyeleri alırsanız nasıl bir belediyecilik gerçekleştireceksiniz?

Belediye başkanımız koltukta oturmayacak

Mehmet Yılmaz: “Orta Hisar belediye başkanlığını biz aldığımız zaman ilk olarak bugün git yarın gel devri, randevu alamadım, başkanı göremedim, başkan Trabzon’da değilmiş mantığını ortadan kaldıracağız. Şuanda benim merkez ilçeme nasıl bu kapı 24 saat açıksa belediye başkanının kapısı da açık olacak ama belediye başkanı o koltukta oturmayacak. Çünkü vatandaşın belediyeye gelmesine gerek kalmayacak, bizim belediye başkanımız vatandaşın her gün içinde olacak, vatandaşla oturup çayını, çorbasını içecek ve onunla dert ile ilgilenecek. Yani bizim belediye başkanımız koltukta oturan veya Ankara’da, İstanbul’da yaşayan veya İstanbul’da günü geçiren, uçaktan aşağıya inmeyen belediye başkanı olmayacak. Belediye başkanımız 24 saatini Trabzon’da vatandaşıyla geçirecek.”

İşsizlik konusunda neler yapılmalıydı? - Haberin Devamı diğer sayfada - 

5 bin kişi işe alacaktı, çalışanları da çıkardı

Mehmet Yılmaz: “Herkes işsizlikten bahsediyor ve 2009’da da sayın Gümrükçüoğlu 5bin kişi istirham ettireceğim demişti ama yaptığı ilk işten birisi belediyeye gelir gelmez işçileri işten atmak oldu. Yani Ahmet’in, Mehmet’in döneminde işe girdi diye işçileri işten atıp kendi döneminizin insanlarını işe koymak çözüm değildir. İş alanları açmak lazım, iş sahaları açmak lazım.”

Dağıtılan gıda paketleriyle övünüyorlar

Mehmet Yılmaz: “Sayın belediye başkanının geçenlerde bir açıklaması var, çok üzüldüm o açıklamasına ona değinmek istiyorum. 1600 aileye gıda yardımı yaptığını söylüyor. 1600’ü üçle çarparsan, Trabzon’da demek ki onların ulaşabildiğini 5 bin yardıma muhtaç aile var. Yani siz diyorsunuz ki 1500-1600 aileye gıda yardımı yaptık önümüzdeki dönemlerde de arttırarak devam edeceğiz. Allah Allah o zaman önümüzdeki dönemlerde fakirler mi artacak. Bizim belediye dönemimizde kesinlikle ve kesinlikle gıda paketi kimsenin kapısına gitmeyecek. Farklı bir şekilde yardım edeceğiz. Ama ilk olarak balık yemeyi değil tutmayı öğreteceğiz.”

Trabzon’a sunacağınız projeler nedir?

Yapamayacağımızın sözünü vermeyiz

Mehmet Yılmaz: “İşsizliği Trabzon’da azaltma çalışmalarımız var, güzel projelerimiz var ve onu da seçim atmosferinde bol bol vatandaşımıza anlatacağız. Vatandaşımız şunu bilmeli, biz yapabilecek olduklarımız sözünü veririz ve bu güne kadar yapamayacak olduğumuz hiçbir şeyi konuşmadık. Yani biz teleferik kuracağız diyip de 5 yıl aşağıya yapmayız. Teleferik kuracağız dediysek kurarız. Biz yapacağımız şeyin yapılabilirliğine bakarız yapılırsa bunu yapacağız deriz. Teleferik dediniz yok, Akyazı projesi dediniz hala yok, Çömlekçi dediniz yok, Güney Çevre Yolu dediniz yok yani yapacağınız şeyin sözünü vereceksiniz.”

Meydan parkı yapımı çok konuşuldu. Sizce eksik olan neydi?

Dava açıldı diye doğrulardan vazgeçmeyiz

Mehmet Yılmaz: “Şunu söylemek isterim ki şuanda MHP belediyesi olsa idi Meydan Parkı böyle olmazdı. Parkta ağaçlar kuruyor ve orada belediyenin motorlarıyla kaç tane ağaç kesip gece saat kaçlarda belediyenin arabalarına taşıyıp yok ettiklerini sayın belediye başkanı çıksın açıklasın. Yüzyıllardır orada duran asırlık çınarlar kuruyup gitti. Yani Meydan Parkı eskiden ağaçlıktı, serindi şimdi ise Meydan Parkı’nda gölgelik yer arıyoruz ve Meydan Park’ı Meydan Park’ı değil, akşamdan insanlar yürürken o yere serilen elektrik mazgallarına takılıp düşüyorlar. Biz bunu defalarca söyledik ve belediye sayın başkanı bu konuda bize dava etti, hakaret etti ve ben yine belediye başkanına söylüyorum” istediğiniz kadar dava edebilirsiniz biz, siz dava ediyorsunuz diye doğru bildiğimizden hiçbir zaman geri adım atmadık atmayacağız da”. Eğer sizlere biz Trabzon halkı için yapılması gerekenleri öneriyoruz da ve siz bunları hakaret diye kabul ediyorsanız evet Trabzon halkı için, Trabzon menfaati için biz size hakaret etmekten de geri kalmayız.”

MHP olarak Trabzon’u almak için neler yapacaksınız?

Trabzon halkına güveniyorum

Mehmet Yılmaz: “Koray Bey’in katılımı ile biz ilçelerde toplantılar yapıp bir beraberliğin daha çok pekiştirip ondan sonra belediye başkanlarının üzerine nasıl çalışmalar yapılacağını konuşuyoruz. Trabzon geneline baktığınız zaman ben birçok belediye de çok iddialı olduğumuzu görüyorum. Geçen seçimlerde kıl payı kaçırdığımız belediyeler oldu. Örneğin, Çarşıbaşı’nı kaçırdık, Beşikdüzü’nü kaçırdık, Şalpazarı’nı aldık, Vakfıkebir’i kaçırdık, Akçaabat’ta çok büyük oylarımız oldu. Oyumuzu %400 arttırmış bir merkez ilçe var burada. Yani ben ona buna güvenmiyorum ben Trabzon halkına güvenerek iddia ile konuşuyorum. Trabzon halkı benim oyumu %400 arttırmışsa ben bu belediyeyi alacağım. Trabzon’a bir belediyecilik nasıl yapılır, nasıl bir şeffaf belediye, işsizliği önleyen belediye, insanlara siyasi yanaşmayan, insanları birbirinden ayırmayan, geleceğe ışık tutan herkese eşit bir belediye olduğunu göstereceğiz.”

Barış süreci için oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti sizce görevlerini yapabildiler mi? - Haberin Devamı Diğer Sayfada - 

Akiller hedef saptırmadır

Mehmet Yılmaz: “Akiller konusuna değinecek olursak şunları söylemek gerekir, Akiller kimin fikriydi, Akil denilen fikir Abdullah Öcalan’ın ortaya attığı, Abdullah Öcalan’ın bu iş olsun dediği ve daha sonra sayın başbakanın kabul ettiği ve hatta CHP’nin de destek verdiği bir olaydı. Bunların amacı neydi? Başbakan Erdoğan’ın 24 Mart’ da yapmış olduğu açıklamada, akil adamaların görevleri şunlardır: psikolojik harekat yapacaklar, toplum mühendisliği, göz yaşı edebiyatıyla göz boyama, milli hassasiyeti kırma, toplumu ayrışmaya ve yıkım sürecine alıştırmak. Yani İmralı tutanaklarına göre APO’nun övgüsüne mazhar sinema sanatçıları, Anadolu’dan seçilmiş sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri, yandaş köşe yazarları ve akademisyenlerden oluşmuş. Bu Akil’i akıllı manasında mı kullanıyorlar. Yani demek ki 63 tane akıllı adam mı var, diğer geride kalan 75 milyon akılsız da bunlar bize anlatıyorlar.

Peki madem bunlar akıllılar öyle salonda toplantılar, köşe bucak kaçmalar, büyük bir güvenlik kordonu oluşturmak, emniyet veya jandarma tarafından dışarıda onları protesto edenleri dövdürmek ve hatta salona soru sorabileceğinizi düşündüğün sivil toplum örgütlerini veya insanları almamak, salondaki insanları kendileri önceden belirleyip biz anlattık görevimizi yaptık söyleyip gitmek. Böyle yapacağına gelin vatandaşa sorun, girin Uzun Sokağa, Kunduracılar Caddesine vatandaşa sorun, ne düşünüyorsunuz ve vatandaş zaten size ne düşündüğünü söyleyecektir. Öyle birkaç kişinin söyleyeceği şeylere bakmayın, 75 milyona anlatmak yerine 2 bin tane terörist olduğunu söylüyorsunuz, gidin o zaman onlara anlatın, onları ikna edin de adam olsunlar. Yani Akiller bana göre hedef saptırma, insanların tansiyonunu ölçme ve gazlarını alma olayıdır.”

Reyhanlı’da yaşanan patlamayla ilgili sizin düşünceleriniz nedir?

Reyhanlı yerine Amerika’ya gidiyor

Mehmet Yılmaz: MHP Adana milletvekili sayın Çirkin Reyhan’lı patlamasını mecliste dile getirmişti. Reyhanlı patlamaya hazır bir bomba yapmayın. Mülteci adı altında buralara o kadar şu bu işlere bulaşmış isyancı durumu olan insanları buralara sokmayın, en azından giriş çıkışları kontrol edin demişlerdi. Aradan iki ay geçti Reyhanlı’da bir bombalı patlama meydana geldi. Bana göre, kendi görüşümce okuyup duyduklarım bunun Esat ile bir alakası olmadığını gösteriyor.

Bence bizi o bataklığa çekmek için yapılan organize bir iştir. Çok üzüldüğüm ve üzücü bulduğum bir olayı söylemek istiyorum, sayın cumhurbaşkanımız Abdullah Gül oraya gittiğinde, hani bunlar takip ediliyordu nasıl oldu da bombalar patladı diyor. Yani Mit ile İstihbarat tarafından takip edilen bu insanlar bu eylemi nasıl yapabildiler.

Yine çok üzücü bir olay var, sayın bakanımız çok çabuk ivedilikle oraya gitmesi gerekirken başbakanlık heyetleri, hükümet sözcüleri derhal oraya gitmesi gerekirken oraya gitmek yerine İstanbul’da bir düğünde buluşup düğün eğlencesinde bulundular ve yine oraya gitmek yerine Obama’yı ziyaret ediyor.

Kaybak : TAKA 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel