Trabzon'un öğretmenler diyarı ilçesi!

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde, 70 yılda yaklaşık 10 bin öğretmen yetişirken bu öğretmenler Türkiye'nin farklı illerinde görev yaptı.İlçenin genel nüfusu 22 bin olurken okuma yazma oranı yüzde 96. İlçede bulunan emeklilerden neredeyse 5 kişiden 3'ünün eme

Trabzon'un öğretmenler diyarı ilçesi!

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde, 70 yılda yaklaşık 10 bin öğretmen yetişirken bu öğretmenler Türkiye'nin farklı illerinde görev yaptı.

İlçenin genel nüfusu 22 bin olurken okuma yazma oranı yüzde 96. İlçede bulunan emeklilerden neredeyse 5 kişiden 3'ünün emekli öğretmen olduğu görüldü.

Beşikdüzü Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cirit, ilçede 19 okulda 400 öğretmenin görev yaptığını, 4 bin 800 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek ilçenin Anadolu Öğretmen Lisesi olarak öne çıktığını belirtti.

Cirit, 6 aydır Beşikdüzü Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığını belirterek şunları söyledi: "Beşikdüzü ilçesinde 1 Anaokulu, 5 ilkokul, 5 ortaokul ve 8 lise var. 8 lisemizin 4'ü meslek lisesi, 4'ü normal lisedir. Beşikdüzü ilçesi daha çok Anadolu Öğretmen Lisesi olarak öne çıkan bir ilçemizdir.

1940’lardan günümüze 10 binin üzerinde öğretmen yetiştiği tahmin ediliyor. Civar ilçelerin en başarılı öğrencileri burada yetişti. İlçemizin merkez nüfusu 11 bin 800, genel nüfusu 23 bin. Öğrenci sayısı 4 bin 800.

İlçemizin okuma oranı genel nüfusa göre yüzde 96. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız da ileri derecede hasta veya yaşlı olanlardır. Dolayısıyla ilçemizde okur yazar oranımız yüzde 96, okur yazar olmayan vatandaşımız yüzde 4 civarındadır.”

İMKB Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Haydar Çoban da okulda her yöreden öğrencileri olduğunu belirterek geçen yıl okulun Türkiye 7’ncisi ve 23’ncüsü çıkardığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel