Trabzon’un Muhtarı olmayacak

Trabzon’da bulunan 42 mahallenin artık muhtarı olmayacak. Hükümetin çok fazla işlevi kalmadığını düşündüğü muhtarlık sistemine son verecek çalışma yürütüyor. Oluşturulacak yasada belediye sınırları içinde kalan mahallelerde muhtarlık olmayacak. Muhtarları

Trabzon’un Muhtarı olmayacak

Trabzon’da bulunan 42 mahallenin artık muhtarı olmayacak. Hükümetin çok fazla işlevi kalmadığını düşündüğü muhtarlık sistemine son verecek çalışma yürütüyor. 

Oluşturulacak yasada belediye sınırları içinde kalan mahallelerde muhtarlık olmayacak. Muhtarların yaptığı nüfus, seçim ve ikametgâhla ilgili işleri zaten Nüfus İl müdürlükleri yapıyordu. Mahallenin diğer sorunlarını ise mahallenin bağlı olduğu belediye çalışanları kontrol ederek sorunlar giderilecek.

Bu durum köy muhtarlıklarında değişiyor köy muhtarları daha güçlendirilmiş şekilde mevkilerini koruyacak. Köy muhtarlarının yetkilerinin arttırılması, haklarının da iyileştirileceğine işaret ediyor. 

Yasal düzenleme bu dönem çıkabilir. Eğer bu dönem çıkar ise uygulama gelecek seçimden sonra yürürlüğe girecek. Muhtarlar görev sürelerini tamamlayacaklar. 

Muhtarlık sisteminin değişmesi Türkiye’de 17 bin muhtarı etkilenmiş olacak. Bu 17 bin muhtarın arasında 42 muhtar ise Trabzon Sokaklarının sorunlarını hergün gidermeye çalışan Muhtarlarımız.

Böylelikle Trabzon da artık Mahallenin sahibi olamayacak 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel