Trabzon'un köylerinde didik didik aranıyor

Haber61.Net – Haber Servisi – Trabzon’un gündemindeki Sıçaklığını koruyan yayla ve meralara izinsiz yapılan evlere yönelik çalışma başlatan il jandarma komutanlığı ekipleri Düzköy ve Akçaabat İlçesinde  6 kişiye idari ceza uyguladı.Bir süre Önce Trabzon B

Trabzon'un köylerinde didik didik aranıyor

Haber61.Net – Haber Servisi – Trabzon’un gündemindeki Sıçaklığını koruyan yayla ve meralara izinsiz yapılan evlere yönelik çalışma başlatan il jandarma komutanlığı ekipleri Düzköy ve Akçaabat İlçesinde  6 kişiye idari ceza uyguladı.

Bir süre Önce Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da gündeminde bu konu vardı. Gümrükçüoğlu, “Yaylalara, meralara kimse ev yapmaya yönelmesin. Bu işin çözümü için kanun çıkmıştır ve yönetmeliği beklenmektedir. Yönetmeliğin yasalaşmasının ardından yaylalarda sadece belirlenen bazı alanlar yerleşim yeri olacak. Bu alanlarda da Trabzon Büyükşehir Belediyesinden temin edilebilecek projeler dışında inşaat yapılmasına müsaade edilmeyecektir.”ifadelerine yer vermişti.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun bu uyarısı sonrası İl Jandarma komutanlığına bağlı ilçe jandarma komutanlıkları Trabzon genelinde çalışma başlattı. Akçaabat ve Düzköy’de  B.S, H.N, F.S, E.A, Z.A ve A.D hakkında  İmar kirliliğine neden olma suçundan dolayı idari para cezasına çarptırıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel