Trabzon'un konut sahası genişliyor

Trabzon İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon’da yaşayan vatandaşların yaşam kalitelerini artırmak için alt yapı çalışmaları yapılması gerektiğini söyledi. İnşaat ve emlak sektöründe 2013 yılına büyük umutlarla girdiklerini belirten Taflan, “Tra

Trabzon'un konut sahası genişliyor

Trabzon İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon’da yaşayan vatandaşların yaşam kalitelerini artırmak için alt yapı çalışmaları yapılması gerektiğini söyledi. 

İnşaat ve emlak sektöründe 2013 yılına büyük umutlarla girdiklerini belirten Taflan, “Trabzon’da, son yıllarda gelişen inşaat sektöründe gerek projeleri ile gerek şehre kattıkları görsellikle ön plana çıkan inşaat firmaları var. Şehrimizin sosyal ve ekonomik yönde gelişmesine katkı sağladıkları gibi bu anlamda da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar sadece başımı sokacak yerim olsun düşüncesinden uzaklaşarak, sosyal donatıları olan konut alanlarını tercih etmektedir.Bu tercih doğrultusunda Trabzon’daki inşaat firmalarımız vatandaşlara rahat edebilecekleri sosyal donatıları olan alanlar sunmuştur” dedi.
 
2012 yılında gayrimenkul satışlarında 2011 yılına göre bir artış yaşanmadığını dile getiren Taflan, şöyle konuştu: “İnşaat emlak piyasasının 2012 yılını gözden geçirdiğimizde en çok yatırım en önemli noktaların başında gelen inşaatın yapıldığı parsel alanı, konumu, yeşil alanı, çocuk parkı, otoparkı, market, güvenlik gibi sosyal donatıları olması nedeniyle ilk tercihler yeni konutlara olmuştur. 2012 yılı itibarıyla Trabzon’da alınmış inşaat ruhsatlarını göz önünde bulundurduğumuzda, 2011 yılında alınan inşaat ruhsatları arasında yüzde 24 oranında bir artış yaşanmıştır. 2012 yılında tapusal anlamda Trabzon’da yapılan gayrimenkul satışlarında 2011 yılındaki satışlar ile karşılaştırdığımızda dikkat çeken bir artış yaşanmamıştır”
 
KONUT SAHASI GENİŞLEDİ
 
Trabzon’da, konut için inşaat sahalarının genişlediğini kaydeden Taflan, şunları söyledi: “Bu oranlara istinaden Trabzon’da yeni yapılan inşaatlarda yüzde 24 oranında artış yaşanmış olsa dahi, piyasal süreci göz önünde bulundurduğumuzda beklenildiği gibi konut satışları geçen yıla nazaran istenildiği şekilde olmamıştır.
 
Trabzon merkez ve bölgesel anlamda konut alanları ileriye yönelik düşünüldüğünde, 2013 yılı ve ilerisi için şehrin doğusunda bulunan Şana, Yalıncak ile batısında bulunan Yıldızlı ve Söğütlü bölgeleri konut sahası açısından hem inşaat firmaları hem de konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için ideal bir konum teşkil edecektir. Sosyal donatıları olan bu projeler şehrin doğu ve batı tarafına yayılmasını sağlayacaktır. Bu anlamda konut almak isteyenlerin bu bölgeleri dikkate almalarını öneriyoruz”
 
KONUT KREDİSİ KULLANILMALI
 
Konut alımlarının genelinde konut kredisi çekildiğini belirten Taflan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konut satışları genelde konut kredilerine dayalı olarak yapılıyor ancak kısmen de olsa piyasada ki daralmayı göz önünde bulundurduğumuzda şu an ki durumda bazı inşaat firmaları kendi finansman modellerini oluşturup konut sahibi olmak isteyenlere ödeme kolaylığı getirmeye çalışıyorlar.
 
Trabzon ve bölgesel olarak ekonomik yapıyı göz önünde bulundurduğumuzda ise genel anlamda konut alımlarının genelinde konut kredileri kullanılmıştır. Bundan sonra ki süreci göz önünde bulundurduğumuzda konut almak isteyen vatandaşların eğer konut kredisi kullanmak istiyorlarsa eskiye nazaran her ne kadar faiz oranı düşmüş olsa dahi süreci göz önünde bulundurarak gelir gider bilançolarını en iyi şekilde değerlendirip ona göre konut kredisi kullanmalarını öneriyoruz.” 
 
İNŞAAT SEKTÖRÜ TRABZON EKONOMİSİNİN CAN DAMARI
 
İnşaat sektörünün Türkiye’de olduğu gibi özellikle Trabzon ekonomisinin de lokomotifi ve can damarı olduğunu vurgulayan Taflan, sözlerine şöyle devam etti: “2012 yılında sektörel anlamda her ne kadar olumsuzluklar yaşanmış olsa da Trabzon’da kentsel dönüşüm projelerinin uygulanabilmesi ve proje kapsamındaki Çömlekçi, Tabakhane, Narlıbahçe, Pazarkapı bölgelerini dikkate aldığımızda 2013 yılı ve ilerisi inşaat ve emlak sektöründe bölgemizde bir hareketlilik sağlayabileceğini umut etmekteyiz.
 
Trabzon’da yapılması düşünülen kentsel dönüşümün inşaat sektörüne ivme kazandıracağı gibi sektörde istihdamın ve hareketliliğin yaşanmasına vesile olacaktır. 2013 yılında yeni projelerle inşaat sektöründen çok umutluyuz. İnşaat sektörü Türkiye’de olduğu gibi özellikle Trabzon ekonomisinin lokomotifidir can damarıdır. Trabzon’da ekonomi ile inşaat sektörü paralel bir şekilde ilerler.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler