Trabzon'un konuğu Almanya

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve çok sayıda yerli ve yabancı tiyatrocunun katılımıyla 2 Mayıs Pazar günü düzenlenen açılış töreniyle başlayan festival, 15 Mayısa kadar devam edecek.    Türkiye'nin 4 büyük tiyat

Trabzon'un konuğu Almanya

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve çok sayıda yerli ve yabancı tiyatrocunun katılımıyla 2 Mayıs Pazar günü düzenlenen açılış töreniyle başlayan festival, 15 Mayısa kadar devam edecek.
    

Türkiye'nin 4 büyük tiyatro festivalinden biri olan ve bu yıl 15 ülkeden 17 tiyatro topluluğunu ağırlayan festival kapsamında yarın, İrlanda ve Almanya'dan gelen tiyatro grupları oyunlarını sergileyecek.
    

İrlanda Fıshamble Tiyatrosunca Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde saat 17.00'de ''Unutulmuş'' adlı oyunu sahneleyecek. Oyuncu Pat Kinevane'nin İrlanda'da huzurevinde yaşayan dört ilginç yaşlı karakterin hikayesini anlattığı oyun, Kabuki dansı ve İrlanda hikaye anlatıcılığının eşsiz bir örneği olarak nitelendiriliyor.
    

Almanya Wıesbaden Devlet Tiyatrosu ise aynı akşam, ''Almanya Türkiye 0-0'' adlı oyununu saat 20.00'de Haluk Ongan Sahnesinde sanatseverlerin beğenisine sunacak. Oyunda, Türklerin ve Almanların zorunlu olarak aynı mekanı paylaştığı durumlar konu ediliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel