Trabzon'un kara tren özlemi

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Trabzon halkının 86 yılı aşkın bir süredir özlemini çektiği kara tren hasretinin sona ermesi gerektiğini, çalışmalara başlanıp, birkaç yıl içerisinde de bölgenin hızlı trene

Trabzon'un kara tren özlemi

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Trabzon halkının 86 yılı aşkın bir süredir özlemini çektiği kara tren hasretinin sona ermesi gerektiğini, çalışmalara başlanıp, birkaç yıl içerisinde de bölgenin hızlı trene kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

Özgenç yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Eskişehir-Ankara hızlı tren seferi açılış törende, ''Atatürk 85 yıl önce demiryoluna ağırlık vermişti. 40 yıldır demiryoluyla ilgili bir çalışma yapılmadı, biz bu kadar zaman sonra demiryoluna ağırlık verdik ve başardık'' dediğini hatırlatarak, bu açıklamaya aynen katıldığını, aynı çalışmaların devamının, Doğu Karadeniz'e de taşımasını istediklerini belirtti.
Doğu Karadeniz'e 86 yıldır 1 metre bile demiryolu yapılmadığını belirten Özgenç, şöyle devam etti:
''Övünerek söylediğimiz 10. Yıl Marşımızın dizelerinde geçen ''Demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan'' sözü bizce gerçeği yansıtmıyor. Çünkü ülkemizin dört köşesinden birisi olan Doğu Karadeniz Bölgesi bu hizmetten mahrum kalmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar 86 yıllık sürede Doğu Karadeniz'e demir yolu ile ilgili tek bir kazma vurulmadığı gibi, bölge insanımız da sabırla kara treni bekleyip durmuş, fakat demir yolu yapılmadığı için kara tren bir türlü Karadeniz'e gelememiştir. Günümüzde ise kara tren artık yerini, yüksek hızlı trene bırakmış bulunmaktadır.
Trabzon'un Avrupa standartlarında bir şehir olabilmesi için demiryolu ağında hızlı tren hizmetinin de olması gerekiyor. Trabzon halkının 86 yılı aşkın bir süredir özlemini çektiği kara tren hasreti artık sona ermeli, çalışmalara başlanıp birkaç yıl içerisinde de bölgemiz hızlı trene kavuşturulmalı''.
Özgenç, hızlı tren projesinden Karadeniz Bölgesi'nin de faydalanması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
''STK'lar ile birlikte Doğu Karadeniz de ayağa kalkmalı. Bu gidişle daha çok bekleriz. Bu önemli konuya talip olmalıyız ki, Trabzon da, Eskişehir gibi demir yolu ile dünya sahnesine çıksın. STK'lar sürekli bu konuyu hükümetin gündeminde sıcak tutmalıdırlar ki, katkıda bulunsunlar. Bunun için başta Trabzon sivil toplum kuruluşları ile Ankara ve İstanbul da faaliyet gösteren STK'lar bölge için öncülük yaparak, büyük Trabzon platformu oluşturup, bu konu hakkında lokomotif görevi yapmalılar. Diğer kardeş ve komşu illerimiz STK'larını vagon misali peşine ekleyerek Ankara ya ulaşmalıdır. Yapılacak olan görüşmeler sonucunda olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel