Trabzon'un içine sinmeyen liste

Adalet ve Kalkınma Partisi  (AK Parti) Trabzon İl Başkanlığı görevine, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta atandı. 22 Temmuz Genel Seçimleri'nde Ahmet Metin Genç'in milletvekili aday adayı olmasıyla boşalan Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı görevini Erdo

Trabzon'un içine sinmeyen liste

Adalet ve Kalkınma Partisi  (AK Parti) Trabzon İl Başkanlığı görevine, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta atandı. 22 Temmuz Genel Seçimleri'nde Ahmet Metin Genç'in milletvekili aday adayı olmasıyla boşalan Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı görevini Erdoğan Beder vekâleten yürütüyordu.

 

Trabzon kamuoyunun uzun zamandır merakla beklediği ve birçok ismin gündeme geldiği görev için geçtiğimiz günlerde Muhammet Balta ve Mustafa Yanmış Ankara'ya çağrılmıştı.

 

 Ak parti Genel Merkezi'nde yapılan görüşmeler neticesinde başkanlık görevine, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta atandı. Balta'nın atanması ile birlikte Ak Parti il yönetiminde yer alan isimler tek tek istifalarını verdiler. Ancak Balta'nın oluşturduğu liste Ankara'da değiştirildi. Bazı milletvekilleri Balta'nın listesinde yer alan isimlere müdahale ederek bu isimlerin yerlerine başka isimlerin  alınmasını sağladılar.

 

LİSTE TRABZONU KUCAKLAMADI

 

Ak Parti'ye yakın kaynaklar bu listenin Trabzon'u kucaklayacak bir liste olmadığını ve  kamuoyunun tepkisini çeken bir liste olduğunu ifade ettiler. Özellikle  Ak Parti Trabzon Milletvekillerinin bir kısmı listeye müdahale ederken diğer bir kısmı da karışmamayı tercih etti. Özellikle  Mustafa Cumhur listeye müdahil olmazken önerdiği isimlere de Genel Merkez'in sıcak bakmadığı öğrenildi.

 

Parti içersinde listenin oluşturulma şeklide büyük eleştiri alırken bazı çevreler “ İl başkanı Trabzon'u çok iyi tanıyan biri olmalıydı. Aksi halde oluşturulan liste Trabzon'u kucaklamaz. Bu listede kamuoyunu heyecanlandırmadığı gibi Trabzon'u da kucaklayamadı şeklinde eleştiri getirdiler. Ak Parti içinde bir gurupta bu işin ylapılan listede taşların yerine oturmadığını dile getirerek Balta ve ekibinden duydukları memnuniyetsizliği dile getirdiler.

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ÜÇ İSİM VAR

Ak Parti'de Trabzon Belediye başkanlığı içinde kimin aday gösterileceği konusundaki araştırmalar da sürüyor. Ak Parti Genel Merkezin'in Trabzon Belediye başkan adaylığı için üç isim üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi. 

 

Edinilen bilgilere göre Trabzon belediye başkanlığı için Ak Parti Genel merkezinde  Trabzon Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Şadan Eren, Fatih Devlet Hastanesi eski başhekimi Atilla Yılmaz ve Toki Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın isimleri üzerinde durulmaya başlandı.  Belediye Başkanlığı seçimleri için bu üç ismin dışında sürpriz bir isim AK Parti Trabzon Belediye başkanlığınada aday gösterilebileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel