Trabzon’un her karışı tarihin arka odası

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Emniyet Müdürü Murat Köksal Ortahisar’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İsmail Hakkı Berkmen Tarih Merkezi’ni ziyaret etti.Zağnos Burcu olarak bilinen merkezin Trabzon’un 4 bin yıllık tarihine ışık t

Trabzon’un her karışı tarihin arka odası

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Emniyet Müdürü Murat Köksal Ortahisar’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İsmail Hakkı Berkmen Tarih Merkezi’ni ziyaret etti.

Zağnos Burcu olarak bilinen merkezin Trabzon’un 4 bin yıllık tarihine ışık tuttuğunu belirten Vali Öz “Trabzon’un her karışı geleceğimize ışık tutuyor,bu yerlerin kıymetini bilmek gerek.Tarihini iyi öğrenen ve sahip çıkan milletlerin her alanda başarılı olduğunu görüyoruz.” dedi.

TARİHİ SURLARA ZİYARETÇİ AKINI

II Aleksios döneminde kesme taştan yapılan dörtgen planlı burç, bir süre zindan olarak kullanılmış ve Zağnos Burcu olarak günümüze kadar gelmiş. Ön cephesindeki çarpık yapıların Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde istimlak edilerek yıkılan ve yeşil alan olarak hizmete sunulmasının ardından çok daha farklı bir görünüme kavuşan Zağnos Burcu, İsmail Hakkı Berkmen Tarih Merkezi adı ile yerli ve yabancı turistlerle birlikte öğrencilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel