Trabzon'un gündemi

 Haftanın Tepkisi Koray Aydın’danMHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, RTÜK’ün şike panellerini yayınlayan Kaçkar TV’ye ceza kesmesine sert tepki gösterdi. Aydın, “Dikdatöryal bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye’de futbol boğazına kadar pisliğe boğulm

Trabzon'un gündemi

 

Haftanın Tepkisi Koray Aydın’dan

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, RTÜK’ün şike panellerini yayınlayan Kaçkar TV’ye ceza kesmesine sert tepki gösterdi. Aydın, “Dikdatöryal bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye’de futbol boğazına kadar pisliğe boğulmuştur” dedi

BASKICI ANLAYIŞ

Söz konusu cezanın dikdatöryal anlayışın sonucu olduğunu ifade eden Aydın, hak arama girişimlerine duvar örüldüğünü ifade ederken, “Bu insanlar şike panelleriyle Türkiye’de sporun kirliliğini deşifre ediyor. Ama Türkiye'de baskıcı anlayışa dayalı sistemle de karşı karşıyayız. Bu biraz iktidardan kaynaklanıyor. Hak arama girişimlerine duvar örülüyor” dedi.

ETKİLENMESİNLER

Şikenin pislik demek olduğunu ve Türkiye’de futbolun boğazına kadar şikeye boğulduğunu ifade eden Aydın, “Kaçkar TV'ye verilen ceza bu baskıcı anlayışın tezahürüdür.  Bu işi yürütenler bundan etkilenmemeliler hatta bunu kamçı vazifesi görerek yaptıkları işe üzerine katarak devam etmeliler.  Arkalarında milyonlarca insan var” diye konuştu.

Haftanın Haberi “Gücünüz sadece bana mı yetti?”

Fiskobirlik’teki işine sebep gösterilmeden son verilen işitme ve konuşma engelli Mürsel Sağır, yazdığı kağıtla gerekli kurumları kapı kapı dolaşarak derdini anlatmaya çalışıyor

 KAPI KAPI DOLAŞIYOR

İşitme ve konuşma engelli olan Mürsel Sağır’ın işine Fiskobirlik tarafından geçtiğimiz aylar da son verildi. 2 çocuğu olduğunu ve onlara bakabilmek için çalışmak zorunda olduğunu belirten Sağır, konuşamadığı için, derdini yazdığı kağıtla kapı kapı dolaşıyor.

SÜRÜNDÜRÜYORLAR

Sağır, “Genel Müdürlüğe bağlı Giresun’daki Fiskobirlik müdürü ile görüşme yaptım. Cevabı ise çok kısa ve komik oldu. ‘Bizim aldığımız para çok az’ dedi. Bende ‘neden burada oturuyorsunuz o zaman’ diye cevap verdim. Beni süründürüyorlar” dedi.

BANA SAHİP ÇIKAN YOK

Sağır, “Sessiz dünyamda beni anlayacak kimseyi bulamıyorum. Bir engelli birey olarak haklarımın gasp etmesi, haykırışlarımın cevapsız kalması ve en önemlisi ata, baba gördüğüm devletimin bana sahip çıkmaması beni derinden yaralıyor” ifadelerini kullandı.

Haftanın olayı “ Çocuğa Öğretmen dayağı”

 

Trabzon'da, iki öğrencisini dövdüğü iddiasıyla açığa alınan öğretmen, maaş kesintisi cezasının ardından görevine iade edildi. Akçaabat'ta geçen Aralık ayında TOKİ'nin yaptırdığı ilköğretim okuluna giden veli, uyumsuzluk gösteren oğluna eşlik etmek istediğini belirtti. çocuğu ile derse giren veli sınıf öğretmeni MK'nin öğrenciler dövmesini ve tartaklamasını cep telefonuyla görüntüledi. Ve öğretmen hakkında şikayetçi oldu. Hakkında soruşturma açılan MK, soruşturma süresince açığa alındı, daha sonra 1 maaş kesintisi cezası verildi ve görevine iade edildi.

Haftanın gündemi “ TC kaldırılıyor”

 

Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu karar ile sağlık kuruluşlarında bulunan tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltılması olan TC ibaresinin kaldırılması Trabzonlu vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Bu durum ile Sağlık bakanlığının yapmış olduğu açıklamada böyle uygulama olmadığını söylese de Trabzon’daki çoğu sağlık kuruluşundan TC ibaresi kaldırılmıştı.  Bu duruma tepki gösteren Trabzonlu vatandaşlar T.C yazdıkları kâğıtları Akçaabat İlçesi Söğütlü Beldesinde bulunan 1 nolu sağlık ocağı ile Söğütlü Aile yaşam Sağlığı merkezinin tabelasına astı.

Kimler tarafından asıldığı bilinmeyen yazıları asmak için kimliği belirsiz kişilerin yanlarında merdiven taşıdıkları ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel