Trabzon'un geliri turizmle artıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon için turizm alanında atılımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.Trabzon’un turizm potansiyelini en verimli biçimde kullanmaya çalıştıklarını belirten Bakan Bayraktar, “Turizm kenti Tr

Trabzon'un geliri turizmle artıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon için turizm alanında atılımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Trabzon’un turizm potansiyelini en verimli biçimde kullanmaya çalıştıklarını belirten Bakan Bayraktar, “Turizm kenti Trabzon diyoruz. Trabzon’da turizm alanında da atılımlar yapıyoruz. Trabzon’u turizm açısından hem iç hem dış turizm açısından geliştirmek için uğraşıyoruz. Trabzon’un marka değeri yükselsin Trabzon’un itibarı artsın diye çalışıyoruz.” dedi.
 
Trabzon’a gelen yerli veya yabancı sivil ve veya resmi misafirler sayesinde Trabzon’un gelirinin artması, Trabzonlu esnafın yüzünün gülmesi için turizmin önemli olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar “2011’de 11 bin 547 olan Trabzon Müzesi’nin ziyaretçi sayısı, 13 bin 260’a çıktı. Yine; Ayasofya Müzesi’nin ziyaretçi sayısı 116 bin 179’du, 2012’de bu rakam 128 bin 192 oldu. Sümela Örenyeri’nin ziyaretçi sayısı ise 295 bin 704’tü; 339 bin 24 oldu. Bu sayıların daha da artması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
-“Trabzon İçin Her Alanda Kaynak ve Hizmet Üretiyoruz”-
 
Trabzon için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Bakan Bayraktar “Trabzon için her alanda kaynak ve hizmet üretiyoruz. Laf üretmekle vakit kaybetmiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı kanalıyla, 2011-2012 döneminde bağlı ve ilgili kuruluşlarıyla birlikte Trabzon’a toplam 7 Milyon 914 bin 556 lira kaynak tahsis edilmesini sağladık. Bu kapsamda; Sümela Örenyeri Çevre Düzenlemesi Projesi’ne 2011 yılına kadar 434 bin 618 lira harcanmıştı. 2012 yılı ödeneği olarak 3 milyon 556 bin 854 lira ayrıldı. Sümela Manastırı Yol Yapımı için 349 bin lira ödenek ayrılmasını sağladık” dedi.
 
Trabzon ilçelerine de yatırımın aralıksız sürdürüldüğünü dile getiren Bakan Bayraktar “Maçka Çakırgöl Kayak Merkezi için 250 bin lira kaynak aktarıldı. Akçaabat Ortamahalle Sokak Sağlıklaştırma Projesi İçin 750 bin lira ödenek sağlandı. Trabzon Müzeleri Bakım Onarım Projesi için 116 bin 958 lira,
 
Trabzon Ortahisar Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projelerinin Yapımı için 180 bin lira, Doğu Karadeniz Master Planı Altyapı Uygulamaları Projesi kapsamında Arsin-Yanbolu-Santa Grup Yolu çalışmalarına 1 Milyon lira, ayrıca 2011 yılında ilave  600 bin lira,  Trabzon Kültür Merkezi Projesi Bakım ve onarım işi için 70 bin 829 lira, Uzungöl Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel tasarım Projelerinin Yapımı için 160 bin liralık ödeneğin İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılmasını sağladık” şeklinde konuştu.
 
-“11 Milyon 127 Bin Lira Kaynak Gelmesini Sağladık”-
 
Ayrıca Trabzon’a son iki yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı kanalıyla, 11 milyon 127 bin lira kaynak gelmesini sağladıklarını belirten Bakan Bayraktar “2855 kapasiteli yeni yurt inşa edilmesini sağladık. Söğütlü Atletizm Sahası’nı bütünüyle yeniledik. Beşirli Tenis Kortları ve Mehmet Akif Ersoy yüzme havuzunu yaptık. Türkiye’nin ilk müstakil jimnastik salonu olan 2500 seyirci kapasiteli Yomra Jimnastik Salonu’nu hizmete açtık. Beşikdüzü’ndeki 1000 kişilik spor salonu, Şalpazarı Spor Salonu ve Düzköy Spor Salonu ile ilgili çalışmaları biz yaptık” dedi.
 
-“Tüm Gayretimiz Trabzon’a Daha Çok Kaynak ve Hizmet Gelsin Gayesiyledir”-
 
“Yoğun çalışmalarımız sayesinde, Trabzon uluslararası spor müsabakalarının ve uluslararası kongrelerin yapıldığı bir şehir oldu” diyen Bakan Bayraktar, Trabzon’a yapılan bu tarz organizasyonları ve gelen turist sayısını daha da artırmak istediklerini söyledi.
 
Bakan Bayraktar şunları söyledi:
 
“Trabzon’un tarihi ve doğal değerleriyle büyük bir turizm potansiyeli taşıdığını hepimiz bilmekteyiz. Bu potansiyeli daha da verimli kullanmak Trabzon’un ve Trabzonluların gelirini artırmak istiyoruz. Tüm gayretimiz Trabzon’a daha çok kaynak ve hizmet gelsin, hemşehrilerimizin yüzü daha çok gülsün gayesiyledir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler