Trabzon'un fındık rekoltesi açıklandı!

Trabzon için 2014 yılı fındık rekoltesini tahmin etmek amacıyla 16-20 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan çotanak sayımı sonunda il rekoltesi 30 bin 299 ton olarak tahmin edildi. Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Trabzon Tic

Trabzon'un fındık rekoltesi açıklandı!

Trabzon için 2014 yılı fındık rekoltesini tahmin etmek amacıyla 16-20 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan çotanak sayımı sonunda il rekoltesi 30 bin 299 ton olarak tahmin edildi. 

Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Trabzon Ticaret Borsası, TUİK Trabzon Bölge Müdürlüğü, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, TMO, Fiskobirlik, Giresun Fındık Araştırma İstasyonu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Akçaabat Ziraat Odası temsilcilerinden oluşturulan komisyon ile birlikte fındık tarımının yoğun olduğu ilçelerde 16-20 Haziran 2014 tarihleri arasında çotanak sayımı yapıldı.

Sayımlar sahil, orta ve yüksek kuşakta belirlenen örnek bahçelerde yapılırken, Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay başkanlığında komisyon üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıda elde edilen verilerek değerlendirilerek tahmini il rekoltesi 30 bin 299,37 ton olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel