Trabzon'un Fethinin 551.yıl dönümü kutlandı

Trabzon'un Fethinin 551.yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Trabzon Atapark’da kutlanan fetih yıldönümü törenlerine Trabzon valisi DR Recep Kızılcık,Belediye başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu askeri ve sivil erkan vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.Tö

Trabzon'un Fethinin 551.yıl dönümü kutlandı

Trabzon'un Fethinin 551.yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Trabzon Atapark’da kutlanan fetih yıldönümü törenlerine Trabzon valisi DR Recep Kızılcık,Belediye başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu askeri ve sivil erkan vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende  Trabzon Belediye başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve üsteğmen Sezgin Durmaz  birer konuşma yaptılar

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN  (FOTO GALERİ)

Törende Trabzonspor,TTB ve Milli Eğitim Müdürlüğünün sponsor olduğu  atletizm  Resim,şiir ve kompozisyon yarışmalarında  dereceye girenlere ödül verildi.

Trabzon’un Fethinin 551.yıl dönümü törenleri  Mehter Marşı ve horon ekibinin gösterileri ile sona erdi

Trabzon’un Fethinin 551.yıl dönümü  nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Trabzon Belediye başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçoğlu İki güzel bayramı bir araya geldiğini belirterek” Bütün dünyaya kardeşlik mesajı veren Kurban bayramı ile  29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız aynı haftaya denk geldi.

Şehrimizin Fatih Sultan Mehmet tarafından feth edilmesi,hem de devamında Ülkemizin ve şehrimizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kurduğu Cumhuriyetin aynı haftada olması bize ayrı bir mesajdır. 551 yıl önce 1461  yılında Otlukbeli meydan muharebesinden sonra Fatih Sultan Mehmet Trabzon'a sefere çıktı.

Osmanlı  donanması da denizden Trabzon’u kuşattı. Fatih Sultan Süleyman Sürmene tarafından kente girdi, batıdan da Düzköy tarafından veziri azam Mahmut Paşa kente yürüdü

 O zaman Komennos krallığı bir adı da  Pontus diye de anılan krallık  bu şehrin kapılarını  Fatih’in ordularına  açtı.  Trabzon'u feth eden Fatih Sultan Mehmet Fetihten önce tarihe geçen şu cümleyi söylemişti. "Trabzon alınmadan  İstanbul’un fethi tamamlanmış sayılmaz".

Bu çok önemli bir mesajdır.Bir strateji dahisi olan Fatih Sultan Mehmet  bu mesajı verdi.  Bu kent Yavuz Sultan Süleyman’a  vatanlık yaptı. Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman Trabzon’da dünyaya geldi

Bu kent 4000 yıllık bir medeniyete sahiptir. Ya istiklal ya ölüm diyen Ulu Önder  Mustafa Kemal’ın önderliğindeki başlatılan  istiklal savaşında bu kent insanı da yerini almıştır. Bu kahramanların evlatları olarak bizler ve sizler  her tehlikeye karşı hazır olarak büyümeliyiz."dedi

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler