Trabzon'un en eski fotoğrafçısı

 Trabzon’da Fotoğrafçılığa 1975 yılında başlayan Stüdyo Arkadaş, Karfo Ajans ile birleşerek Trabzon’da hizmetini sürdürmeye devam ediyor.  1964 Yılında fotoğrafçılığa başlayan, 1975 yılında Stüdyo Arkadaş 'ı kuran Feridun Aydın, 48 yıl hizmet verdiği Tica

Trabzon'un en eski fotoğrafçısı

 

Trabzon’da Fotoğrafçılığa 1975 yılında başlayan Stüdyo Arkadaş, Karfo Ajans ile birleşerek Trabzon’da hizmetini sürdürmeye devam ediyor. 
 
1964 Yılında fotoğrafçılığa başlayan, 1975 yılında Stüdyo Arkadaş 'ı kuran Feridun Aydın, 48 yıl hizmet verdiği Ticari Fotoğrafçılığa; cesur bir adım atarak, Karfo Ajans ile birleşti. Gazipaşa yokuşunda kurduğu " Stüdyo Arkadaş" ta başta Düğün fotoğrafçılığı yanında Vesikalık, Potre ve Still Life çekimleriyle verdiği hizmetler Trabzon halkının beğenisini kazanmıştı.
 
Stüdyo Arkadaşın sahibi Feridun Aydın,50 yıllık meslek hayatında yaklaşık 400 binden fazla fotoğraf çektiğini belirterek, "1964 Yılında fotoğrafçılığa başladım. Özellikle " Portre " fotoğrafçılığı olmak üzere Yaşar Atankazanır, İbrahim Zaman, A. Halim Kulaksız, Rıfat Dinçer gibi birçok usta’dan ders aldım, birlikte çalıştık. Trabzon’da binlerce saygın insanlar ile ailelerle tanıştım, severek fotoğraflarını çektim. Güzel dostluklar, bağlar kurdum. Trabzon halkının 50 yılını görüntüledim. 400 binden fazla fotoğraf çektim. Bu bir birikimdir, kültürdür. Mesleğimi her zaman en iyi bir şekilde yapmaya, doğru fotoğraf çekmeye özen gösterdim. İnsanların güvenini, dostluğunu kazandım. Bu yüzdendir ki, şehrimizin Şatıroğulları, Ofluoğulları, Kasımoğulları, Ahıskalıoğulları gibi birçok saygın ve seçkin ailelerin aile fotoğrafcısı oldum. Ama artık yoruldum. Çocuklarım ticari fotoğrafçılığa ilgi duymadılar. Farklı meslekleri seçtiler. Arkadan gelen olmayınca da bu işi ticari anlamda bitirmem gerektiğine karar verdim. Fotoğrafı artık kendim için çekeceğim” dedi.
 
Geçmişten bugünü kadar olan arşivi ile ilgili olarak konuşan Aydın, “50 Yıllık birikimimi, arşivimi Trabzon halkından koparmamam gerekiyordu. Bu nedenle birikimlerimi ilkesi, heyecanı, kalitesi ve yeteneğini potansiyel olarak gördüğüm Karfo Ajans ile birleştirmemin doğru olacağına inandım. İki yıl önce Karfo stüdyo'yu satın alarak Karfo Ajans'a dönüştüren Ercan Yetimoğlu ile anlaştık. Stüdyo Arkadaş'ın ve Karfo stüdyonun birikimleri ile birleşen Karfo Ajans'ın yetenek ve performansı ile Trabzon'da kendinden ve kalitesinden söz ettireceğinden hiç kuşkum yok.
 
Şimdiden Trabzon'a ve Karfo Ajans'a hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Karfo Ajans'ın sahibi Ercan Yetimoğlu, " Fotoğrafçılık sektöründe son yıllarda meydana gelen hızlı teknolojik gelişmenin neden olduğu dinamizm, Trabzon halkındaki demografik değişim, kalite algısının ve fotoğraf anlayışının uğradığı değişimin yüksek performansla çalışmayı zorunlu hale getirmiş olması, bu sektörde hizmet veren fotoğrafçıları bir karar verme aşamasına getirmiştir. Trabzon'un saygın ve seçkin bir fotoğrafçısı olan Feridun abinin kalite anlayışı ve mesleki derinliği bana her zaman feyz vermiştir. Güvenine ve mesleki saygınlığa layık olmak için daima yeni bilgi ve teknolojinin peşinden koşacağım. Bu birleşme kalitemize bir derinlik ve vizyon kazandırmıştır. Feridun abiye güveninden ve desteğinden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel