Trabzon’un Doğası Filipinliler'i Etkileti

Filipinler Büyükelçisi Alarilla, "Trabzon'un doğası ve havası ile sağlık turizmine çok elverişli olduğunu düşünüyorum. Ümit ediyoruz ki Trabzon'la çok daha yakın ilişkiler içersine girerek aramızdaki ticari iş birliğini arttıracağız"Karadeniz İş Adamaları

Trabzon’un Doğası Filipinliler'i Etkileti

Filipinler Büyükelçisi Alarilla, "Trabzon'un doğası ve havası ile sağlık turizmine çok elverişli olduğunu düşünüyorum. Ümit ediyoruz ki Trabzon'la çok daha yakın ilişkiler içersine girerek aramızdaki ticari iş birliğini arttıracağız"

Karadeniz İş Adamaları Derneği'nin (KARGİD) davetlisi olarak bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla, Filipinler Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ernesto Chua, KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş ile Filipinler-Türkiye İşadamları Derneği Genel Sekreteri İrfan Karabulut ve beraberindekiler Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.
 
SAĞLIK TURİZMİ İÇİN TRABZON ÇOK ELVERİŞLİ 
 
Trabzon'a Filipinler'le ticaret hacmini geliştirmek ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek için geldiklerini belirten Büyük Elçi Alarilla, "Türkiye ile Filipinler arası ticaret hacmini geliştirmek ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek için bir çok il de gezi ve incelemelerde bulunduk. Gezdiğimiz iller arasında bize göre en önemlisi Trabzon şehridir.
Kafkasya'nın bir kapısı olması ve İran, Gürcistan üçgeninde bulunması önemini daha da arttırıyor. Trabzon'un mükemmel bir doğası ve eko sistemi var. Dağlarda ormanlarda yeşilin her tonunun görülmesi  adeta insanı büyülüyor. Trabzon'un doğası ve havası ile sağlık turizmine çok elverişli olduğunu düşünüyorum. Ümit ediyoruz ki Trabzon'la çok daha yakın ilişkiler içersine girerek aramızdaki ticari iş birliğini arttıracağız" dedi
 
Filipinler heyetini Trabzon'da ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu söyleyen Gümrükçüoğlu" Sayın Büyükelçiyi ve heyetini tarihi Trabzon kentimizde ağırlamaktan büyük bir onur duydum. Sayın Büyükelçimiz çok takdire şayan bir şekilde Trabzon'u çok kısa sürede öğrenmişler, gezmişler, tanımışlar ve tanıtıyorlar. Kendilerinin de ifade ettiği gibi Trabzon yeşilin ve mavinin halükulade bir sentezi ve florası ile iklimi  ile hakikatten dünyanın en zengin bölgelerinden biri.
 
Bu vesile ile Sayın heyeti şehrimize davet eden KARGİD'e de şehrim adına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Yaşam kalitesi her geçen gün artan Trabzon'da sayın Büyükelçinin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerinden büyük mutluluk duyarız. Trabzon geçmişten günümüze kadar bulunduğu konum itibari ile bir ticaret şehri olmuştur. Bu özelliğini daha da geliştirmeye çalışıyoruz.
 
Trabzon'da bir lojistik üst kurmak ve sanayi tesislerini arttırmak için hükümetimizle ve üniversitemizle yoğun bir çaba içersindeyiz. Yeni yapılan otoyolumuz ile İstanbul ve Ankara gibi şehirlere kısa sürede ulaşım imkanını olması bu konuda önemli bir alt yapıyı oluşturuyor. Bu bakımdan şehrimizin sizlerle ticari iş birliğine çok önem veriyoruz. Yurt içi ve yurtdışında yaptığımız görüşmelerde Filipinlerin çok büyük bir mesafe aldığını, dünyada önemli bir aktör olduğunu ve gerek ticarette gerek sanayide çok çalışkan bir ülke olduğunu da hep söyledik. İnşallah ülkemizin ve şehrimizin Filipinler'le birlikteliğini hem sizler sayesinde hem bizim sanayicilerimiz iş adamlarımız ticaret odalarımız sayesinde daha da iyileştiririz" diye konuştu. 
 
Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu ve Büyükelçi Alarilla arasında çeşitli hediyeleşmeler oldu.  
 
Ziyaret topluca çektirilen fotoğraftan sonra son buldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel