Trabzon'un doğal gaz sorunu!

 Trabzon'a doğalgaz verilmesi çalışmalarına 2009 yılında başlandığını ifade eden Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ''Doğalgaz konusunda hedefin gerisinde kaldık. Doğalgazın tüm Trabzon'da kullanılmasının 2015 sonuna sarkabileceği düşünces

Trabzon'un doğal gaz sorunu!

 

Trabzon'a doğalgaz verilmesi çalışmalarına 2009 yılında başlandığını ifade eden Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ''Doğalgaz konusunda hedefin gerisinde kaldık. Doğalgazın tüm Trabzon'da kullanılmasının 2015 sonuna sarkabileceği düşüncesindeyiz'' diye konuştu. Türkiye'nin en büyük botanik parkını Trabzon'a kazandırmayı planladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, ''Çamoba'da bulunan askeri alanın gerekli mutabakatların sağlanmasının ardından buranın botanik parkı yapılması çalışmalarına başlanacaktır. Singapur'da gördüğümüz bir örneği 1 yıl içinde bu şehre kazandırmayı planlıyoruz'' dedi. 
 
SOSYAL PROBLEM ORTADAN KALKACAK
 
Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi'nin, dünyada örnek gösterilecek bir proje olacağını belirten Gümrükçüoğlu, ''Zağnos Vadisi ve Tabakhane Vadisi kentsel dönüşümleri bitirildiğinde iki tarihi sur, arasındaki Ortahisar ile kompleks oluşturulacak. Bu aslında tarihe not düşülmesi gereken ve dünyada örnek gösterilebilecek bir kompleksin oluşmasını sağlayacaktır'' diye konuştu.
 
Gümrükçüoğlu, Çömlekçi'deki kentsel dönüşüm projesi ile sosyal problemlerin ortadan kalkacağını ifade ederek, ''Bu proje Türkiye'nin dev kentsel dönüşümlerinden biridir. Bu dev proje sadece Tanjant Yolu'nun altındaki bölümüyle 503 milyon liralık kamulaştırma bedelinin ve buna ilave edilmiş olan Esentepe, Sezai Uzay ve Kaymaklı Mahallesi'nin bir kısmı ile yıllara yayılmış olarak adım adım gerçekleştirilecek'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel