"Trabzon'un demiryolu projesi öne çekilmeli"

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay TCDD Genel Müdürü hemşehrimiz Ömer Yıldız’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Trabzon-Erzincan demiryolu projenin önemine değinen Atalay, “Bölgemizde ve şehrimizde demiryolu için çok büyük

"Trabzon'un demiryolu projesi öne çekilmeli"

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay TCDD Genel Müdürü hemşehrimiz Ömer Yıldız’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Trabzon-Erzincan demiryolu projenin önemine değinen Atalay, “Bölgemizde ve şehrimizde demiryolu için çok büyük bir beklenti var. 2018 olan ihale yılını öne çekmeliyiz. Bizim 2023 Dünya Gençlik Olimpiyatlarını alma hedefimiz var. Demiryolunu da 2023’te bitirmiş olmalıyız” dedi.

DEMİRYOLU’NA ÜLKENİN İHTİYACI VAR

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü hemşehrimiz Ömer Yıldız'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Atalay ziyarette Trabzon’un uzun zamandır gündeminde olan Trabzon'un demiryolu projesini Trabzonlu Genel Müdür ile görüştü ve neler yapılabileceği üzerine fikir alışverişi yaptı.

İHALE ÖNE ÇEKİLEBİLİR

Milletvekili aday adayı Atalay Ulaştırma Bakanlığı’nın Trabzon-Erzincan demiryolu ihalesinin 2018’de yapılması ile ilgili kararını hatırlatarak, “Trabzon’un demiryoluna ihtiyacı var. Tabi güzergah konusu da çok tartışıldı, hala daha tartışılıyor. Bizce güzergahın neresi olacağıyla vakit kaybetmemeliyiz. Biz Trabzon’un ve bölgenin bu demiryoluna ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Tüm bölge de bunun farkında. Bölgedeki illerimizi Giresun’u, Rize’yi de rakip olarak görmüyoruz, onlarla birlikte hareket edeceğiz. Demiryolunun altyapısı hazır.  Demiryolu projesi sadece Trabzon için değil bölge için de hayati öneme sahip. Demiryolu projesinin 2015’te mücadele edilerek 2016 yatırım palanına alınması veya en geç 2017’ye çekilmesi ve ihalesinin yapılması kent kamuoyunun beklentilerden biri. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

RUSYA’YI GAP’A, TRABZON’U İRAN’A BAĞLAR

Geçmişte Trabzon’da yaptıkları 2007 Karadeniz oyunları ve 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları ile ulaşımdan, yurtlara, havalimanı terminallerinden tesislere kadar birçok hizmetin şehre gelişini sağladıklarını hatırlatan Atalay, “Bizim Trabzon’a 2023 Dünya Gençlik Olimpiyatlarını almak hedefimiz var. 2023 hem ülkemiz için hem de memleketimiz için hedefimiz. Cumhuriyetin 100. Yılında Trabzon’a demiryolu projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Trabzon’un demiryolu hayalinin 140 yıllık bir geçmişe dayandığı biliniyor. Biz 2023 Dünya Gençlik olimpiyatlarını alıp demiryolunu yapıp Trabzon ve bölgedeki diğer limanlara bağlamak istiyoruz. Bu Doğu Karadeniz’i sadece Erzincan’a bağlamayacak Güneydoğu Anadolu’ya, İran’a, Akdeniz’e tüm demiryolu ağına bağlayacak. Kuzeyde Ukrayna ve Rusya’ya Doğu Karadeniz limanları üzerinden tüm Türkiye’ye bağlamış olacağız. Bu proje sadece bölgenin değil Türkiye’nin ihtiyacı olan bir proje” dedi.

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını bu tür büyük projeleri yapabilecek gücü olduğunu belirten Atalay, “Türkiye bu kaynakları yaratabilecek bir ülke. Demiryolunun maliyeti ile kazandıracaklarına bakıldığında faydası maliyetinin çok üzerinde bir proje. Yeni Türkiye’nin bunu yapabilecek gücü var” diye konuştu.

TCDD Genel Müdürü Yıldız da memleketimizin ihtiyacı olan bu proje için altyapı ve fizibilite çalışmalarının hazır olduğun ve kendilerinin de projeyi hayata geçirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler