Trabzon'un çöp sorunu krizi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayının ikinci toplantısına, geçtiğimiz ayki meclis toplantısında tartışmalara neden olan temizlik işlerinin Büyükşehir’e devredilmesi damga vurdu. Plan ve Bütçe Komisyonunun, temizlik işlerinin Büyükşehir’e devred

Trabzon'un çöp sorunu krizi!
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayının ikinci toplantısına, geçtiğimiz ayki meclis toplantısında tartışmalara neden olan temizlik işlerinin Büyükşehir’e devredilmesi damga vurdu. Plan ve Bütçe Komisyonunun, temizlik işlerinin Büyükşehir’e devredilmesine dair kanunu meclise sunduktan sonra söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geçtiğimiz ayki bu maddenin konuşulduğu toplantıda olamadığını belirterek açıklamalar yaptı.
 
Trabzon’un büyükşehir belediyesi olmadan önce temizlik işlerinin nasıl yürüdüğünü anlatan Gümrükçüoğlu, İlçelerde çöp toplama derdinden kurtulmak için çözümün ihale usulü olduğunu ifade etti.
 
Vatandaşa Söz Verdim
 
Katık atık enerji tesisi kurulması gerektiğini de belirten Gümrükçüoğlu, “Şu anda kutlulardaki alanda kurulması için çalışmalar yapılıyor. Bir diğer alternatif ise Deliklitaş mevkiindeki transit alanında kurulması.” dedi.  Gümrükçüoğlu’nun bu açıklamalarına en sert tepkiyi Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün “ Seçim arifesinde Sürmene’ye katı atık enerji santrali olmayacağı için söz vermiştik. Kutlular da yani Çamburnu’nda katı atık tesisi olduğu için çöp işlerine para verilmiyordu ve biz bundan sonrada vermeyi düşünmüyoruz. Tesisler Sürmene sınırları içinde o zaman ben başka yerden kimse gelmesin diye yolu keserim” dedi.
 
Nasıl Kesersin Abicim?
 
Üstün’ün bu çıkışına “Nasıl kesiyorsun abicim, sen kessen zabıtalar açacaktır” diyerek tepki gösteren Gümrükçüoğlu “Almadan vermek Allah’a mahsustur, orada katı atık tesisi kurulması halinde etrafa hiçbir zarar vermeyecektir” dedi. Üstün bu açıklamalara cevap olarak “Zarar vermiyor diyorsunuz fakat çevreye koku salıyor, vatandaşlar rahatsız oluyor. Şimdi de aynı vaatlerle zarar vermiyor deniliyor 5 yıl sonra bakacağız” dedi. Gümrükçüoğlu’yla bir tartışma yaşayan da CHP Meclis üyesi Cahit Erdem oldu. Erdem, çöp toplama, nakil ve depolama işi zaten ilçe belediyelerdeydi bir de temizlik işi ortaya çıktı diyerek “Büyükşehir olmamız ne işe yaradı” dedi.
 
Ne İşe Yaradı?
 
Erdem şöyle devam etti: “İlçe belediyelerin sınırları içerisinde ana yollar onlara ait, zaten ekonomik olarak zor şartlar altında. Öyle eskisi gibi köydes ve beldesten maddi destek de gelmeyecek. Şimdi bir de temizlik işleri onlardan alınmadığı gibi iş yükleri artarsa ne yapacak bu ilçe belediyeler. İlçeler bunun altında kalkamaz. Trabzon büyükşehir oldu fakat maddi anlamda bir katkı yok, para gelmiyor bu gelmiyor. Büyükşehir olduk ama bunun pek bir yararı olmadı”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel