Trabzon'un bu ilçesinde bağımsızlık sona erdi

46 yıldan beri bağımsız belediye başkanları tarafından yönetilen Trabzon’a bağlı Vakfıkebir İlçesi’nin 30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Muhammet Balta’nın ezici bir üstünlükle seçimleri kazanması üzerine

Trabzon'un bu ilçesinde bağımsızlık sona erdi

46 yıldan beri bağımsız belediye başkanları tarafından yönetilen Trabzon’a bağlı Vakfıkebir İlçesi’nin 30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Muhammet Balta’nın ezici bir üstünlükle seçimleri kazanması üzerine ilçedeki 46 yıllık bağımsızlık geleneği de sona ermiş oldu.

Seçimlerin resmi olmayan sonuçlarının alınmasının ardından seçmenlerine bir balkon konuşması yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, seçmenlerine teşekkür ederek, “Resmi olmayan sonuçlara göre sizler Vakfıkebir’de tarih yazdınız. Biz yola çıkarken Vakfıkebir’e hizmet etmek için yola çıktık. Bizlere bu görevi layık gören başta dünya liderimiz, Başbakanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.

Bu süreçte bizle destek veren milletvekillerimize, İl başkanımıza, yönetim kuruluna sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu günlere gelmemde emeği olan ilçe başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine, Kadın kolları başkanım ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Gençler, gençlik kolları başkanım ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu zaferde onların çok büyük emekleri ve katkıları var.

Özellikle iki aydır Vakfıkebir’in ve hepimizin geleceği için çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Sadece onlar değil, siz kıymetli halkımız gönül taşlarımız, Vakfıkebir’i sevenler iki aydır gece ve gündüz çalışarak bu başarıyı siz hak ettiniz, bu gurur da bu onur da sizin. Buradan özellikle hanım kardeşlerime ve ablalarıma çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten Vakfıkebir’in tarihinin değişmesinde tartışmasız çok büyük katkılarınız var. Kendilerine tüm Vakfıkebir adına teşekkür etmek istiyor, saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Tüm Vakfıkebir halkına yarım asırlık iktidar belediyesi hasretine son verdiği için, hizmetin önünü ve yolunu açtığı için ilçem adına teşekkür ediyorum” diyen Balta, “Sizler sadece bir belediye başkanına değil, kendinize ve kendi geleceğinize çocuklarınızın yaşlılarımızın gençlerinizin, hanım kardeşlerimizin, engelli kardeşlerimizin kısacası Vakfıkebir’in geleceğine oy verdiniz. Tarih yazdınız, tarihe geçtiniz. Bizlere çok büyük sorumluluklar yüklediniz. Bu sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğime buradan bir kez daha sizlere söz veriyorum. Hizmet almak ve Vakfıkebir’i hak ettiği yere taşımak sizlerin ve bizlerin, hepimizin görevi olacak.

Seçimlerin kardeşlik hukuku içersinde demokratik bir ortamda geçmesine katkı sağlayan diğer aday arkadaşlarımıza, kardeşlerimize sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Biz bundan sonra da onlarla birlikte çalışmak istiyoruz. Çalışacağız; çünkü Vakfıkebir hepimizin, hepimizin geleceği Vakfıkebir’dedir. Birlikte çalışmak zorundayız. Onları da bu süreçte sizlerin huzurunda birlikte olmaya davet ediyorum ve tekrar katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Çok çalıştınız, elbette sevinmek sizlerin de hakkıdır. Kimseyi rencide etmeden, aşırılığa kaçmadan, hiç kimseyi kırmadan sevinmek en doğal hakkınızdır. Hiçbir başarı, hiçbir seçim sonucu sağlığınızdan ve başarınızdan daha değerli değildir. Elde edilen bu başarı sizin başarınızdır. Ne kadar gurur duyarsanız azdır. Sizlerin sayesinde Vakfıkebir hizmetle tanışacak.

Çocuklarımızın ve sizlerin gurur duyacağı bir ilçe haline gelecek İnşallah. Seçim çalışmalarında hep sizlere şunu söyledik. Biz Vakfıkebir’i bölgenin lider ilçesi yapmak istiyoruz. Onun için sizlerden yetki istedik. Sizler de bu yetkiyi bizlere verdiniz, Hiç kuşkunuz olmasın; Vakfıkebir’i bölgenin lider ilçesi yapacağız ve bunu sizlerle birlikte başaracağız. Bu süreci sizlerle birlikte yürüteceğiz. Şahsım ve tüm teşkilatım adına Vakfıkebir halkına şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Bu seçimin Vakfıkebir’e, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Sesi kesilen dünya lideri Başbakanımıza Vakfıkebir’den güçlü destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum, durmak yok yola devam diyor ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.


Vakfıkebir ilçesinde 1965-1994 yılları arasında Sabri Bahadır, 1994-1999 yılları arasında Yunus halis Mollahmetoğlu ve 2004-2014 yılları arasında ise Hayri Birinci bağımsız olarak Vakfıkebir Belediye Başkanlığı yaptılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel