Trabzon'un bir tünele daha ihtiyacı var!

Trabzon Kaşüstü’ndeki yapılaşma ve bazı devlet dairelerinin o bölgeye kaydırılması, Trabzon-Rize Karayolunun bu bölgesindeki trafik yoğunluğunu oldukça arttırdı. Uzmanlar, yakın bir zamanda Trabzon-Kaşüstü arasındaki yolda büyük trafik keşmekeşliği ve tık

Trabzon'un bir tünele daha ihtiyacı var!
Trabzon Kaşüstü’ndeki yapılaşma ve bazı devlet dairelerinin o bölgeye kaydırılması, Trabzon-Rize Karayolunun bu bölgesindeki trafik yoğunluğunu oldukça arttırdı. Uzmanlar, yakın bir zamanda Trabzon-Kaşüstü arasındaki yolda büyük trafik keşmekeşliği ve tıkanıklığı yaşanacağını belirterek, ‘Bu bölgede bundan böyle deniz dolgusu yapılarak ikinci bir yol yapma şansı kalmadı. Mevcut yolunda genişletilmesi pek de mümkün değil. Genişletilse bile büyük maliyet getirir.
 
Yapılacak iş, Değirmendere’de Asri mezarlık karşısında, Bostancı mezarlığının tünel açmak ve bu tünelin Bostancı, Çilekli, Yalıncak mahallelerinin altından Yomra’ya ulaştırmak olmalıdır. Bu yol, aynı zamanda transit yol olarak da kullanılabilir ve sahil yolundaki yoğunluk da ortadan kalkar’ dediler.
 
Uzmanlar, Değirmendere’den başlayıp Kaşüstü’nün güneyinden çıkacak tünelin uzunluğunun 15 km. civarında olacağını söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel