Trabzon’un acilini kimse kapatamaz

 Bir süredir gündemde olan Trabzon Numune Hastanesi Acil Servisinin kapanması konusu ile ilgili açıklama yapan Numune Hastanesi Başhekimi Ekrem Algün Numune Hastanesinin acilini kimsenin kapatmaya gücü yetmez söyledi.  Başhekim Algün, “ Tüm Kamuoyu biliyo

Trabzon’un acilini kimse kapatamaz

 

Bir süredir gündemde olan Trabzon Numune Hastanesi Acil Servisinin kapanması konusu ile ilgili açıklama yapan Numune Hastanesi Başhekimi Ekrem Algün Numune Hastanesinin acilini kimsenin kapatmaya gücü yetmez söyledi.  

Başhekim Algün, “ Tüm Kamuoyu biliyor ki kamu hastaneleri birliği geliyor. Bir genel sekreter ve bizim bütün başhekimlerin üstünde bir başhekim diyelim. Baş Başhekim diye bir arkadaşımız atanacak. 10 gün içerisinde. Ben onun altında çalışacak olan biri olarak gönül rahatlığı ile söyleye bilirim ki Trabzon’da Numune hastanesinin acilini kapatmaya kimsenin gücü yetmez.”dedi.

Günde 500 kişinin acil vaka ile servise geldiğine dikkat çeken Algün, “ Böyle bir şey olur mu hiç. Çünkü Numune Hastanesinin aciline günde 500 kişi geliyor. Muhtemelen şöyle bir yanlış anlaşılma oldu.Kaşüstünde ki acil biraz daha kuvvetlendirilecek.Doğu dan gelen ambulansları Kaşüsünde karşılayacağız. Şu anda Of’ta ki olayı Kaşüstünde değil de öbür tarafta yapalım dedik. Yani buranın acilini kuvvetlendirelim ki insanlar faydalansın.”şeklinde konuştu.

Sağlık BakanlığınınFatih devlet hastanesinin yerine büyük bir hastane yapacak olmasına da değinen Algün, “Sağlık Bakanlığı bütün Trabzon’un ihtiyacını karşılayacak büyük bir hastaneyi Trabzon’a kazandıracak.  Dolayısıyla o sırada Fatih Devlet Hastanesinin acili de kapanacak. Böyle bir zamanda Numunenin acili kapatılır mı? Biz acil servisleri kapatırsak özel hastanelerinin ki iş yapar. Bakanlığımızın asla öyle bir politikası yok. Tam tersine en iyi hizmeti Sağlık Bakanlığı olarak biz vermeye çalışıyoruz. Böyle bir şen asla ve asla söz konusu değil.”dedi.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler