Trabzon'un 550. yıl kutlamaları

Trabzon'un fethinin 550. yılı dolayısıyla İstanbul'da da Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Medya Platformu ve İstanbul'daki Trabzon derneklerinin çatı kuruluşu Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun ortak katkısı v

Trabzon'un 550. yıl kutlamaları

Trabzon'un fethinin 550. yılı dolayısıyla İstanbul'da da Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Medya Platformu ve İstanbul'daki Trabzon derneklerinin çatı kuruluşu Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun ortak katkısı ve katılımıyla, 26 Ekim-30 Ekim tarihleri arasında Taksim Gezi Parkı'nda etkinlikler gerçekleştirilecek.

Aa muhabirine konuya ilişkin açıklama yapan Federasyon Başkanı Haydar Dulkadiroğlu, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethinden sonra, "Trabzon'un fethi gerçekleşmeden İstanbul'un fethi yarım kalmış sayılır" dediğini ifade ederek, Trabzon'un fethinin ve bu yıl 550. yılının kutlanmasının önemine işaret etti.

"Amacımız, İstanbul'da yaşayan, Trabzon nüfusuna kayıtlı 700 bin hemşehrimizi bir araya getirmek ve kültürümüzü İstanbul'da sergilemek" diyen Dulkadiroğlu, Taksim Gezi Parkı'nda sahne ve stantlar kurularak Trabzon'un sosyal, kültürel, sanatsal ve folklorik değerlerinin sergilendiği, kurumlarının tanıtıldığı fetih günleri etkinliklerinin yapılacağını dile getirdi.

Dulkadiroğlu, etkinliklerde, Trabzon'un el işçiliği sanatı, mutfak kültürü, kemençe ve Temel'in yer alacağını ifade ederek, "Trabzon'un fethinin Taksim'de bu çapta bir etkinlikle kutlanacak olması tüm Karadenizlileri de sevindirmiştir. Artık 'Bize her yer Trabzon' düsturumuz, 'Nereye gidersek gidelim orayı Trabzon'Muş gibi sahiplenip çalışacağız' anlayışına dönüşmekle birlikte, bunun imzasını Taksim'de atacağız"diye konuştu.

Trabzon'u çok sevdiklerini de ifade eden Dulkadiroğlu, "Biz, yaşadığımız her yeri Trabzon gibi seviyoruz. Yaşadığımız her yeri Trabzon gibi görüyoruz ve çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel