Trabzon'u Renklendirelim

Trabzon Valiliğince ''Çocuklar, gelin Trabzon'u renklendirelim'' sloganıyla hazırlanan boyama kitabıyla çocuklara, tarihi ve kültürel yerler tanıtılıyor.Trabzon Valiliği, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü, Trabzon Eğitim Kültür ve Sanat Derneği, Kıy

Trabzon'u Renklendirelim

Trabzon Valiliğince ''Çocuklar, gelin Trabzon'u renklendirelim'' sloganıyla hazırlanan boyama kitabıyla çocuklara, tarihi ve kültürel yerler tanıtılıyor.

Trabzon Valiliği, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü, Trabzon Eğitim Kültür ve Sanat Derneği, Kıyı Kültür Sanat Dergisi ve Çağdaş Yazarlar ve Sanatçılar Derneğinin katkılarıyla hazırlanan boyama kitabında, Uzungöl, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Ayasofya Müzesi gibi alanlar yer alıyor.

''Çocuklar, gelin Trabzon'u renklendirelim'' sloganıyla hazırlanan 24 sayfalık boyama kitabının, bir sayfasında tarihi ve kültürel alanı tanıtıcı bilgiler yer alırken, diğer sayfada çocukların boyayacağı sayfa bulunuyor.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, yaptığı açıklamada, en yüksek düzeyde eğitim, bilim, kültür ve teknoloji seviyesine ulaşabilmek için eğitimin en öncelikli toplumsal hedef haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Eğitimin, insanın doğduğu gün başladığını ve değişik dozlarda da olsa öleceği güne kadar devam edeceğini vurgulayan Vali Okutan, şöyle devam etti:

''İçinde bulunduğumuz çağ bilgi çağıdır. Bilgi toplumunun yöneticileri etkili olmak istiyorlarsa, bilgiyi verimli kullanmak zorundadırlar. Ulusal ve evrensel değerlerle donatılmış, çağın hızını yakalamış bir eğitim düzeyini yakalamak zorundayız. Tarihin toplum tarafından bir tecrübe olarak kullanılması ve kültürlerin kendilerini yeniden üretmesi mümkündür. Bu durumda tarihimizde saklı büyük aklın devreye sokulmasıyla kültür zenginliğimizin bizi kanatlandıracağına ve insanlık ailesinin onurlu bir ferdi yapacağına inanıyorum.''

-EĞLENEREK BİLGİLENİYORLAR-


Vali Okutan, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin çocuklar olduğunu, bu bakımdan herkesin sorumluluğunun büyük olduğunu belirterek, ''Çocukların, şehrin tarihi ve kültürel yerlerini eğlenerek öğrenmeleri açısından böyle bir proje hazırlandı. Çocuklar bu boyama kitabıyla birlikte becerilerini geliştirirken, yaşadığı coğrafyadaki önemli yerleri de tanımış olacak'' dedi.

Boyama kitabında yer alan tarihi ve kültürel yerler ise şöyle:

''Uzungöl, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Şirin Hatun Mescidi, Bedesten Çarşısı, Ortahisar Evleri, Memişağa Konağı, Ayasofya Müzesi, Gülbahar Hatun Türbesi, Abdullah Paşa Çeşmesi ve Trabzon Müzesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel