Trabzon'u Çinliler inceleyecek

Çin Demiryolu Bakanlığı heyetinin, incelemelerde bulunmak üzere yarın Sivas'a geleceği bildirildi.  Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Çin Demiryolu Bakanlığı heyeti,

Trabzon'u Çinliler inceleyecek

Çin Demiryolu Bakanlığı heyetinin, incelemelerde bulunmak üzere yarın Sivas'a geleceği bildirildi.

 

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Çin Demiryolu Bakanlığı heyeti, Türk Ulaştırma Bakanlığı ile Çin Demiryolu Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği anlaşması çerçevesinde 9-21 Kasım tarihleri arasında Edirne-Kars Hızlı Tren Projesi ile ilgili olarak incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Ülkemiz ile Çin arasında demiryolu alanında işbirliğini geliştirme konusunda geçtiğimiz günlerde yapılan anlaşmalar bağlamında Edirne-Kars hızlı tren hattının Çin'le gerçekleştirilmesi konusunda varılan mutabakat çerçevesinde Türkiye'ye gelen 18 kişilik heyet, Edirne-Kars hızlı tren projesi aksında incelemelerine devam ediyor' denildi.

 

Çin Demiryolu Bakanlığı ve Çin demiryolu kuruluşlarından oluşan heyetin, İstanbul, Edirne, Ankara ve Kayseri'den sonra yarın Sivas'a geleceği belirtildi. Heyetin güzergah üzerinde bulunan Erzincan, Trabzon ve Kars'ta incelemelerinden sonra 21 Kasımda programını tamamlayacağı ifade edildi.

 

Çin Demiryolu Bakanlığı heyetine TCDD yetkililerinin yanı sıra Çin Üçüncü Demiryolu İnceleme ve Tasarım Enstitüsü (TSDI), Çin Kalkınma Bankası ile İnönü-Köseköy Hızlı Tren Projesini yürüten Konsorsiyumun lideri Çin Demiryolu İnşaat Şirketi (CRCC) yetkililerinin de eşlik ettiği kaydedildi.

 

Açıklamada, Çin ile Türkiye arasında imzalanan işbirliği anlaşması ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

 

'Bilindiği gibi işbirliği anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı sayın Wen Jıabao'nun nezaretinde, Ulaştırma Bakanı sayın Binali Yıldırım ve Çin Demiryolu Bakanı sayın Liu Zhıjun tarafından 8 Ekim 2010'da imzalanmıştı. Daha sonra da, imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti arasında Demiryolu İşbirliği Anlaşması'nın 3. maddesi istinaden, Çin Halk Cumhuriyeti Demiryolu Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti . Ulaştırma Bakanlığı arasında Edirne ve Kars arasındaki demiryolunun inşaatında işbirliği konusunda Genel Müdür Süleyman Karaman ile Çin Halk Cumhuriyeti Demiryolu Bakanlığı Gelişme ve Planlama Departmanı Genel Müdürü Yang Zhong ve beraberindeki heyetle, 11 Ekim 2010 tarihinde toplantı gerçekleştirilmiş ve Edirne-Kars arasında gerçekleştirilmesi planlanan projede yapılması gereken işler ve yol haritası belirlenmişti.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel