Trabzonspor'un kongre rüzgarı İstanbul'da

Trabzonspor’un başkan adayı Muammer Usta İstanbul’da bu akşam Bordo Mavili kulübün kongre üyeleri ile bir araya geldi.       Trabzonspor’un olağanüstü genel kurulunda Başkan adayı olan  Muharrem Usta, İstanbul' Cevahir otelde  1000'in üstünde Trabzonspor

Trabzonspor'un kongre rüzgarı İstanbul'da

Trabzonspor’un başkan adayı Muammer Usta İstanbul’da bu akşam Bordo Mavili kulübün kongre üyeleri ile bir araya geldi.       

Trabzonspor’un olağanüstü genel kurulunda Başkan adayı olan  Muharrem Usta, İstanbul' Cevahir otelde  1000'in üstünde Trabzonspor delegesiyle bu akşam buluştu. İstanbul Cevahir Otel'deki akşam yemeğinde basın mensupların sorularını yanıtlayan  Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta  başkan seçildiği taktirde  takımın başına teknik patron olarak Ertuğrul Sağlam'ın getirileceği iddialarını yalanladı

Usta takımın yanında olduklarını ifade ederek “  "Kesinlikle böyle birşey söylemedim. Bu bir dedikodu. Ben takımımım şimdiki hocasının arkasındayım. Ve tabi ki de futbolcularımın. Önemli Fenerbahçe maçı öncesi bu tür dedikoduların maksatlı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un Türkiye'de   4 büyük takımdan biri olduğunu belirten Usta, "Türkiye'de İstanbul dışında İzmir. Ankara. Trabzon var iken Anadolu'nun önünü açan bir takımdan bahsediyoruz.

10 senede 6 şampiyonluk almış ve bir şampiyonluğu elinden alınmış büyük bir takımdan Trabzonspor’dan bahsediyoruz.   Ne yazık ki son dönemde bu büyük takımın taraftarları alınan olumsuz sonuçlar nedeniyle  üzüldü, Trabzonspor o şampiyonlukları yaşayamaz oldu. Camia o günleri yeniden görmek, yeni şampiyonluklar yaşamak istiyor.

Hem ekonomik hem de sportif anlamda bir zamanlar tarih yazan Trabzonspor’a  yeniden tarih yazmak için bu onurlu yola çıktık. Hem ekonomik hem de sportif anlamda tarih yazmak istiyoruz.

Trabzonspor'u bir Avrupa kulübü yapacağız.  Hedefimiz Sportif anlamda dünya Avrupa’dır. UEFA ve Şampiyonlar Ligidir. Büyükler orada boy gösterir.   Orada boy göstermek için bu büyük yolculuğa çıktık.

1970'lerde, 1980'lerde nasıl bu başarılar olmuşsa, bizde 2013'de bu başarıları elde etmek için bu yolculuğa çıktık.

 

 

 

Cevahir Otel'de başlayan büyük buluşmada başkan adayı Muammer Usta  kürsüden delegelere hitap ediyor

Başkan Usta Trabzon'un 4 büyük takımdan biri olduğunu belirterek "Anadolu'nungurur duyduğu büyüğü, Anadolu'ya gurur yaşatan büyük. Büyük Trabzonspor'umuz ve o büyük Trabzonspor için bir araya gelen bizler, milyonlar büyük yolculuğumuz başlıyor. Çünkü Trabzonspor tarih yazmış bir takım. 1975 yılından 1984 yılına kadar 6 kezşampiyonluk yaşamış bi takımdan bahsediyoruz. Tarih yazmış bir takımdan bahsediyoruz. O büyük tarihi ve o bütyüklük ünvanını bundan 30 sene önce elde etmiş bir takımdan bahsediyoruz. Ama o büyük takımımız büyük markamız biraz mahsun, kırgın ve bizden şikayetçi, mutsuz beklentisinin karşılanmadığı ama hiçbir zaman gözünü kırpmadan onu taşıyacak olan milyonlaraderinden bir bağla bağlanan büyük bir markadan bahsediyoruz. Bu görev bize düşüyür. O tarihin üzerine yeni bir tarih yazmak yeni bir tarih yazmak size bize milyonlara düşüyor. Bu yolculuk hepimiz açısından o yeniden yazılacak olan tarihin başlangıcı olacaktır.

 

Bundan 20-30 yıl önce devrim diyenleri hapse atıyorlardı, zordur devrimci olmak. Devrimci olmanın iki yolu vardır, devrim yapan ekibin liderlerin iki yoldan birine gireceği muhakkaktır, birisi boynunda kementle idam sehpasına gitmek ikincisi tarih yazmaktır. biz bunlardan yeniden tarih yazan yolculuğu seçtik, sizlerle milyonlarla arkadaşlarımızla yeniden tarih yazmak üzere bir devrimci kimliği ile yola çıktık. Devrimciler genelde mazilerini siler atarlar ki yaptıkları en iyi olsun ve herkes ona sahip çıksın diye bizim devrimimiz o değil biz Trabzonspor'umuzun bütün tarihindeki değerlere sahip çıkan iyi adına çıkan herşeyi sahiplenen doğru olarak yapılmış herşeyi baş tacı eden ancak elde ettikleri için yetinmeyen yarınları için düne sahip çıkan devrimcilikten bahsediyorum, bütüncül, geçmişi geleceğimizi kavrayan büyük bir yolculuktan bahsediyorum, o yolculuğun yoldaşlarıyız. Herkes inansın ki mutlaka ve mutlaka bu büyük devrimi bu büyük yolculuğu ve bu büyük tarihi yeniden yazacağız 0

Zordurbüyük olmak ama taşımak daha zordur, söz konusu futbol kulüplerinden büyüklüğü taşımaksa bir takım zorunlulukları vardır bunlardan biris i kulübünüzün ekonomisi gelirleri büyük olacaktır.

 

Trabzonspor'umuzun İstanbul kulüplerinden gelirlerinin çok aşağılarda olduğunu görüyoruz biz 75 milyon ile yeniden tarih yazamayız. Şunu bilin ve inanın ki, ilk yıl Trabzonspor'umuzun geliri 110-120 milyon seviyesine çıkacaktır. Trabzonspor'umuzu yılda yüzde 25'lik büyüme 4 yıl da büyüse yetmez, işimiz zor, kolay değil ama çok geride kaldık.

Niçin bu haldeyiz

Akyazı projesi Türk Telekom Arenayla aynı dönem başladı. Aynı dönem başlayan projeler, peki ne oldu, Türk Telekom Arena bitti, yıllık sadece geliri 90 milyon bizim stadımız maalesef başlamadı ihalesi yeni başladı gelirimiz 4.5 milyon. GS bir maçta 4.5 milyon gelir elde ediyor biz bir yılda. Niçin bu haldeyiz Çünkü Trabzon'un içinde her ne adına olursa olsun Trabzonspor Stadı'nı mahkemeye verenler 25 yılımızı yediler onlar içimizden bizim sizin gibi insanlar. 25 ay iki yıldan bahsediyouz. Bir dünya kulübü tek ve tek sığınacağı güç alacağı en önemli sembolü stadıdır ve bizim stadımız hala başlamadı. Türk Telekom Arena 70 milyon dolar sponsorluk hak etti 90 milyon da geliri var, bu mudur Trabzonspor, bununla mı övüneceğiz, 30 yıl önce yazılan tarihle, asla ve asla böyle olmaz hep birlikte ayağa kaldıracağız.

Ümit ediyorum ki bu stat projesinde bu kez Beşiktaş'tan geriye kalmayalım. Bizburadan söz veriyoruz, eğer göreve gelirsek bilesiniz ki o stat ve önündeki en erken şekilde varolan bütün engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız. Stat olduğu gün Trabzonspor başka bir kulüptür buna inanın. Büyük olmak ekonomi olmadan olmaz ama yine de yetmez. Taraftarımız büyük olacak, taraftarımız çok olacak, taraftarımızın milli geliri Türkiye milli gelirinin ortalamasının üstünde olacak alım gücü yüksek olacak, içindeki stö, sanayici Trabzonspor'a sahip çıkacak, taraftar fason değil lisanslı ürün alacak.

 

Taraftar da kırgın ama sportif başarı olmadan taraftar da olmuyor. Tarihte Türkiye'deki insanların tuttuğu takımlar dışında sempati duydukları takım kimdir diye sorduğunuzda 20 yıl önce Trabzonspor iken bugün öyle değil Karadeniz illeriyle kavgalıyız, sorunlarımız var eskiden Trabzonspor Malatya'ya Urfa'ya Antep'e gittiğinde Havaalanındakonvoylarla karşılanıyordu şimdi ne yazıkki Trabzonspor kümeye diye bağırılıyor, bu muyduhak ettiğimiz bu nedenle Trabzonspor'umuzun bir ana baba, abla, abi gibi ANadolu şehirlerini kucaklaması şarttır ve mutlaka bu şehirlerle İstanbul'un her tarafıyla iyi ilişkiler kurarak en çok sevilen örnek alınan takım olarak o büyük tarihi yolculukta önemlibir görevi daha tamamlaması gerekir.

Taraftarımızbüyük olsa da yetmez, sportif başarımız olacak ve sürekli olacak. Türkiye'de değil Avrupa'da olacak. Dünya kulübü olacaksak Avrupa'da da olacak.

 

Trabzonspor şunu gösterecek spor kavga için yapılmaz, spor insanların birbirini bıçaklamak için yoktur spor bir araç değil amaçır, eğitim ile sporu iç içe yapmak için insanları sokaktan kavga küfürden kurtarmak için bir araçtır, şölendir insanların rahatlamak için akla hayale gelmeyen cümleleri kullanmak için gidilen bir arena asla değildir. İşte bu nedenle takımımız sportif başarıyı yakalayacak.
Yıldızı olmayan takımın albenisi olmaz, ama onu tutmakta zordur hele gençlik çağındaysa işimizçok zordur o nedenle Burak gibi bir yıldızın başka bir takıma gitmesinde 25 yaşında bir delikanlı olduğu için asla çok görmem. Onu suçlamam. Onu tutmasını bileceksin, yakaladığın o yıldızı elinden kaçırmayacaksın, o yıldız, şunu bilecek Trabzonspor tarih yazmak için yola çıktı. Trabzonspor'da yeniden tarih yazanlar olarak anılacakları motivasyonunu o oyuncuya vermek önemlidir. İşte biz buna vizyon diyoruz.

Şapkamızı çıkarıp önümüze bakmamız lazım, yıldızlarıyla takım olmuş bir Trabzonspor, sürekli başarı için koşan bir Trabzonspor, bunlar olmadan takım olmaz.

1975 ile 85 arasında da haksızlıklar şike vardı o gün de var bugün de var yarın da olacak ancak gördüğümüz birşey var güçlüler en az haksızlığa uğrayanlar, güçsüzlerle oynarlar ama güçlüler eğer vicdanları varsa haksızlık yapmazlar, biz şuna soyunuyoruz, hakkımız yenmesin ama güçlü olmakbaşkasının hakkını yemekse güçlü olmamamız lazım.

 

 

Büyük kulüp iseniz spor endüstrisinde değeriniz çok yüksektir. O zaman adama sorarlar Trabzonspor'umuzun maçlarında reklam bedeli ne kadardır, saniyesi dakikası, İstanbul kulüplerinin maçlarında ne kadar, biz o rakamları yakalamadığımız müddetçe haksızlığa uğramamız kesin. Güç kelimelerden olmaz, ekonomiyle, sportif başarıyla taraftar büyüklüğü ile olur, reklam saniyenizin değeri ne kadarsa onunla olur, o güç ne kadar güçlüyse size haksızlık yapamazlar, 20111'de başımıza gelenlerin sebebi de budur.

 

 

Trabzonspor delegesi bunları bilecek, bunlarla yatıp kalkacak, o büyük kulübü inşa etmek için bu hesapları yapmak zorundadır, bu yolculuk o nedenle önemlidir, çok irtifa kaybettik, istanbul takımlarıyla çok fark yedik, bunu kapatmak içinçok çalışacağız. Varmısınız bu yolculuğa işte biz buna soyunuyoruz.  Sadece 2010-11 sezonunda kaybetmedik, 95-96'da fenerbahçe maçına 34 plakalı arabamla kaybettim kaybettiğimizde sokakta büyük isyanlar vardı, Biz ne olup bittiğini o zamanlar çok iyi anlamamıştık, kazma ve kürek sapıyla arabamın camı kırılmıştı. Büyükbir stres, büyük bir baskı o baskılar sonucunda eskiye dönük yıllar yılı gördüğümüz haksızlıklara isyan ettik, isyanımızın çeşitli boyutları oldu ne elde ettik, hiçbirşey elde edemedik, büyük olmanın gerçek manasını bilmeden sonuç alınmaz, büyüklük paradır, ekonomidir, taraftardır sürekli şampiyon olmak sürekli zirvede olmaktır. Onun için bu büyük yolculuğa yeniden büyük bir devrime ihtiyacımız var onun için size ihtiyacımız var. Yoksa biz daha Trabzonspor'umuzun o eskiden varolan büyüklüğü ile çok övünürüz ama çocuklarımızı kandıramayız, onlar o şampiyonlukları görmediği için mutsuzlar.

 Maziyle övünme dönemi bitmesi lazım, bu sadece sportif anlamda bir yolculuk değil aday olmamız biraz gecikmeli oldu. Bunun nedeni; düşündüğümüz şey hep şuydu, böyle geldi böyle gider denilen sporun çatışma ortamının ortaya çıkardığı gençlmerin birbirini yediği yıllar geçmesine rağmen daha da kötüye gittiği bir sportif Türkiye'deki sportif ortamın devam edeceği dünden yarına yolculuk adına mı adayız yoksa biz Türkiye'deki spor ahlakını, sokaktaki çatışmaları, üslupları ortadan kaldırıp Türkiye'ye örnek olacakbir davranış modelini cesaretle gündeme getirebilecekmiyiz, yani hiçbirimizinmutlu olmadığı ANkara'da yaklaşan maçın sanki Ankara meydan muharebesi gibi Timurla Yıldırım Beyazıt'ın mücadelesi gibi olmasından kim mutlu?

Bunu değiştirecek olan kulübün yöneticileridir bunu biz yapıp Türkiye'ye biz örnek olacağız. Motivasyonumuz budur. Dönüştürme, toplumu kaynaştırma, sporun bir halak erdem, medeniyet olduğu gibi bir yolculuk diğer erdem ise Türkiye'de buna ön ayak olmak için sportif anlamda kulübümüzün dünya kulubü olmasını sağlamamız lazım, bunu başaramazsak sol elimizde tuttuğumuz herşey boştur. Biz sonuna kadar koşacağız, sizinle mücadele edeceğiz ve bunu mutlaka başaracağız, evlatlarımaz geleceklerimize batı ülkesinde sporun bir medeniyet olduğunu gördüğümüzde utandığımız bir tarihi bırakamayız.

 

Kongremiz hafta sonu yapılacak bu kongrede işte bizim vizyonumuzbudur, kulübü tepeden tırnağa yapılandıracağız, kulübümüzde çalışan 200'ün üzerinde arkadaşımız var onlar hiç endişe etmesinler asgari ücretle evini sağlayan çalışanlarımız var. Onlarla bizim hiiiiiiiiç ama hiçbir derdimiz olmayacak. Büyük Trabzonspor'u inşa ettiğimizde 300 kişi daha alıp 500 kişi istihdam edeceğiz. Onlarla bizim bir derdimiz yok. Ama bizim başka bir derdimiz var artık Trabzonspor'u taşımak için bizi elimizden kolumuzdan uyaracak ve katkı sağlamayacak olanlar var, asla kibarlığımızı elden bırakmadan herbirinin yaptığı iyi hizmetler ve iyilikleri adına teşekkür edeeceğiz. Ayrılmak zorundayız ve 15 günde ayrılmalıyız yoksa 16 günde Mengene'de de bizim başımız boynumuz eğriliriz. Onun için saygıyı elden bırakmadan son derece ince, son derece kibar bir uslüpla takımımızı alıp büyük bir yolculuğa çıkacağız. Ama Trabzonspor artık yük taşıyamaz. İki gün içinde yönetim kurulumuz şekillenmiş olacak. Trabzonspor'un Ankara'da maçı var o yüzden teknik konulara girmek istemiyoruz hocamız ve futbocularımızın sonuna kadar arkasındayız, bu sene çok ezildik, bu kupa bizim için çok önemli bu kupanın alınması adına onlara en ufak bir zarar gelmesi adına hiçbirşey söylemeyeceğiz.

Bazı teknik direktörlerin ismi geçiyor basında, şununla bununla anlaşıldı diye, hayır arkadaşlar biz herşeyi enine boyuna tartıp biçiyoruz basında geçenlerin hiçbirisiyle konuşmamız yok ama büyük yolculuk için ne yapacağımızla ilgili kafamızda hiçbir sorumuz kalmadı. Trabzonspor'da önemli konulardan biri de bu yapılanmada yarın sorun yaşamayalım diye asbaşkanlığı kaldırıyoruz, yönetimimizde asbaşkanlık olmayacak. Çünkü asbaşkanlık ve başkanlık iki başkanlık gibi algılanıyor biri Trabzon'un biri İstanbuh'un işte bu bizi yaralıyor, dünya kulüplerinde bir başkan ve ekibi vardır başkan ekibine sahip çıkar teknik ekibine sahip çıkar bir kişinin yapabileceği hiçbirşey yoktur biz sizinle var olacağız. sizlerle taraftarla milyonlarla kenetleneceğiz bu yolculuk bu şekilde anlamlanıp iyi bir noktaya gelecektir.

Trabzonspor kongremizin delegeler açısından bakıldığında bu tarihi dönemeçte ekonomik buhranın en derin olduğu dönemde kulübümüzün seçilen yönetiminin 3 ay içerisinde yaklaşık 60 milyon TL paraya ihtiyacının olduğu dönemde hep kulübü yapılandırmak hep sportif yarış için takım inşa edebilmek adına pazar günkü seçimin hepimiz için Trabzonspor için hayırlı olmasını temenni ediyorum seviyeli bir yarışmanın olmasını temenni ediyorum Trabzonspor'un asaletine yakışır bir şekilde, yarınlarda geriye dönüp baktığımızda, 'ben bu sözü nasıl söyledim,keşke söylemeseydim' hassasiyetinde birseçim olmasını diliyor, arkadaşlarıma en içten başarılarımı diliyorum.

 Haber ve Fotolar: Nurgül Günaydın/İstanbul

FOTOĞRAFLARİÇİN TKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel