Trabzonspor'a uğurlu geliyor

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu makamında Sırbistan Ankara Büyükelçisi Dusan Spajojevıc’i ağırladı.Büyükelçi  Spajojevic Trabzon gezisi kapsamında Trabzon Belediyesini ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve kent hakkında Başkan Gümrükç

Trabzonspor'a uğurlu geliyor

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu makamında Sırbistan Ankara Büyükelçisi Dusan Spajojevıc’i ağırladı.

Büyükelçi  Spajojevic Trabzon gezisi kapsamında Trabzon Belediyesini ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve kent hakkında Başkan Gümrükçüoğlun’dan bilgiler aldı. Büyükelçi Spajojevic Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’ın Tuna Nehri kıyısında bulunduğunu, Tuna Nehri’ninde Karadeniz’e dökülerek Trabzon ile bir köprü kurduğunu ifade ederek “ Trabzon çok güzel bir şehir. Çoğu yönleri ile bana Belgrad’ı anımsatıyor. Bizler tarihi bağları olan iki milletiz. Türk halkı ile Sırp halkı arasında iş birliği geliştirmeleri ve geçmişe dayanan bağlarımızı güçlendirmeliyiz” dedi.
Büyükelçiyi Trabzon’da ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, Büyükelçiye Trabzon hakkında bilgiler vererek “ Trabzon tarihi geçmişe sahip nadir kentlerden bir tanesidir. Dört bin yıllık geçmişe sahip uygarlık ve medeniyet kenti bir şehirdir. Kentin takımı olan Trabzonspor’un başarıları ve sporun diğer dallarındaki sonuçlar ile Trabzon, spor kenti bir şehir olmuştur. Tabi insanın sevecenliği ve enerjisi spordaki bu başarıların temelde alt yapısını oluşturuyor.
 
Trabzon coğrafi yapısı ile engebeli bir topografyaya sahip olsa da yayları ile sahili ile ve denizi ile çok güzel bir görünüme sahip bir kenttir. Olimpiyat komitesinin Belgrad’da düzenlemiş olduğu  bir  toplantıya katılmam vesilesi ile şehri görme şansım oldu. Gerçekten Belgrat görülmeye değer güzel bir şehir. Tarihi bağlara sahip iki ülke halkının işbirliğinin geliştirilmesi bizleri fazlası ile memnun eder” diye konuştu.
Büyükelçi Spajojevic Ankara’da Trabzonspor-Gençlerbirliği maçına gittiğini ve maçı Trabzonspor’un kazandığını ifade ederek, “Bu hafta da TrabzonspBu or’un Gençlerbirliği ile maçı var. Umarım bu seferde Trazbonspor’a uğur getirim” dedi.
 
Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu Büyükelçi Spajojevic’e  günün anısına kahve takımı hediye etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler