Trabzonluya hayat verecek

 Sağlında ailesine vasiyette bulunan 3 çocuk babası Hıdır Dikme’nin beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışladı. Tunceli’nin Pülümür ilçesinde beyin kanaması geçiren 58 yaşındaki Hıdır Dikme, Erzincan’da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarıl

Trabzonluya hayat verecek

 

Sağlında ailesine vasiyette bulunan 3 çocuk babası Hıdır Dikme’nin beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışladı. 

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde beyin kanaması geçiren 58 yaşındaki Hıdır Dikme, Erzincan’da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen şahsın bağışlanan organları 3 kişiye hayat olacak. Edinilen bilgiye göre, Tunceli’nin Pülümür ilçesinde esnaflık yapan Hıdır Dikme, 20 Mayıs Pazar günü düşme sonucu beyin kanaması geçirdi. İlçe devlet hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Dikme, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yakınları Hıdır Dikme’nin organlarını bağışlama kararı aldı.

Karaciğeri ve iki böbreğinin nakli için Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nden gelen uzmanlar yaklaşık 5 saat süren operasyonun ardından Dikme’nin organları alındı. Böbreklerinden biri Samsun’a diğeri Trabzon’a gönderilirken, karaciğeri ise Sağlık Bakanlığı’na ait uçakla Antalya’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Pülümür Belediye Başkanı ve aynı zamanda akrabası olan Mesut Coşkun, Hıdır Dikme’nin sağlığında organ bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu belirterek; “Sağlığında hep söylerdi, organ bağışının Türkiye’de önemli olduğunu, bir can giderken, birçok cana da umut vermemiz gerektiğini, kendisi ve ailesi bu konuda çok duyarlı. Ailesi karar aldı ve organlarını bağışladılar, onun sayesinde de birkaç tane hayat kurtarmış oluruz. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Hıdır Dikme’nin oğlu Yılmaz Dikme ise organ bağışı konusunun, babasının vasiyet ettiğini ifade ederek, “Babamın yaşarken, bize söylediği şeylerden biriydi. Bugün onun vasiyetini yerine getirdiğim için biraz da olsa teselli buluyorum. En azından organlarından birinin bir insana hayat vereceği için babamın adına mutluyum” şeklinde konuştu.

KATÜ’den gelen 3 kişilik organ nakil heyetinin saatler süren operasyonun ardından alınan organlar Samsun, Antalya ve Trabzon’da 3 kişiye hayat verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel