Trabzonlu’nun köyde evi varsa yaşadı!

Trabzon Turizm İl Müdürü İsmail Kansız Haber61.Net muhabirine açıklamada bulundu. Trabzon her geçen gün turistlerin ilgisini çektiğini ifade eden Kansız, “ son yıllarda körfez illerinden ilimize çok sayıda turist gelerek şehrimizi gezmekte; bir hayli yoğu

Trabzonlu’nun  köyde evi varsa yaşadı!

Trabzon Turizm İl Müdürü İsmail Kansız Haber61.Net muhabirine açıklamada bulundu. Trabzon her geçen gün turistlerin ilgisini çektiğini ifade eden Kansız, “ son yıllarda körfez illerinden ilimize çok sayıda turist gelerek şehrimizi gezmekte; bir hayli yoğun turistin geldiği ilimizde doğacak yatak sorunu ise yeni bir yöntem ile çözmeye çalıştık. 60’a yakın mezrada, köyde ve yaylada kullanılmayan evleri tespit ettik ve ilgili acentelere adreslerini ve iletişim numaraları verdik. İlimize gelen turist isteğine bağlı olarak bu yerlerde kalsınlar diye. Böylelikle de turizmde yatak sorununun biz bölümünü çözmüş olduk. “dedi.

HER GEÇEN GÜN BİR FİRMA GELİYOR

Kansız, “ her geçen yıl artış gösteren turist sayısı ile birlikte ilimize turizm firmalarının yatırımları da artıyor.  Son günlerde dünyaca ünlü Hilton otelinin temelini attık bunun yanında Ramada oteli de ilimize gelerek otel yapıyor. Birde bunlara ek Çaykara Uzungöl’de üç adet otel inşası bulunmakta. Bu otellerden bir tanesi açılmak üzere; Böylelikle ilimizde tesis sayılarında artış oluyor. Gelen turist ilimizde tüm imkânları gördü mü ülkesinde olumlu anlatacak. Böylelikle her yıl sayı aratacak ”şeklinde konuştu

TRABZON’U TANITMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPTIK

Trabzon’u tanıtmak için ellerinde geleni yaptıklarını belirten Kansız, “ Trabzon’u her platformda tanıtmak için elimizden geleni yaptık. Amerika’ya, Londra’ya, Paris’e ve Batum’a giderek buralarda şehrimizi anlatan çalışmalar yaptık.  Stantlar açtık, derdiler hazırladık buralara gönderdik. Dış ülkelerdeki konsolosluklarımıza sürekli ilimizi anlatan dokümanlar bıraktık ve sonunda ilimizin reklamını yaptık. Yavaş yavaş bunlarında meyvelerini almaya başladık. Herkesin gözlemlendiği üzere turist sayısı artıyor buda sevindirici durum. ”dedi.

KARDEŞİMİZ BİZİ DAHA İYİ TANIYACAK

Başkent Ankara’da yapılacak Kahramanmaraş günlerine katılacaklarını ifade eden Kansız, “ İlimiz Kahramanmaraş ile kardeş şehir konumunda. Bu nedenle bizim en büyük caddemizin adı Kahramanmaraş Caddesi oranında en büyük caddesinin adı Trabzon Caddesi. Maraş ili başkentte dört gün sürecek etkinlik düzenleyecek ve bizleri de davet ettiler. Bizlerde bu etkinliğe giderek bir stant açacağız ilimizin tüm özelliklerini orada herkese tanıtacağız. Zaten kardeşimiz olan Maraş ili bizi daha iyi tanıyacak .”şeklinde konuştu.

Haber : Şükrü Üçüncü / Haber61.Net 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel