Trabzonlular'dan kemençe hediye

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Orhan Sarısüleyman ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Trabzonlular, ziyarette Başkan Karaosmanoğlu’na telkari gümüş işlemeli mini bir kemençe hediye etti

Trabzonlular'dan kemençe hediye

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Orhan Sarısüleyman ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Trabzonlular, ziyarette Başkan Karaosmanoğlu’na telkari gümüş işlemeli mini bir kemençe hediye etti.

Kısa süre önce yapılan kongrenin ardından oluşan yeni yönetimin tanışma ziyaretinde Başkan Karaosmanoğlu, dernek yöneticilerine başarılar diledi. Dernek olarak yöresel kültürün gelişmesi ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yaptıklarına değinen Sarısüleyman ile yöneticiler, Başkan Karaosmanoğlu’na Trabzon’a özgü telkari gümüş işlemeli bir mini kemençe hediye etti. Sarısüleyman, dernek olarak kemençe ve horon kursları da düzenlediklerini söyledi.

Trabzonlular Derneği’nin Kocaeli’nde uzun yıllardır başarılı ve dikkat çeken çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Büyükşehir olarak Kocaeli’ndeki STK’lara büyük önem veriyoruz. Bu amaçla fuar içinde hayata geçirdiğimiz Sivil Toplum Merkezi’nden şu anda çok sayıda derneğimiz yararlanıyor’’ açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel